Primarul din Remetea Mare a trecut la PNL, dupa ce sefii sai din PSD Timis l-au anuntat ca nu-l mai sustin pentru o noua candidatura

Ilie Golubov, actualul primar de la Remetea Mare, nu renunta la dorinta de a fi edil-sef, asa cum spunea in urma cu mai putin de o luna, la PSD Timis, partidul din care facea mare. Tot atunci, el il anunta pe viceprimarul sau, atunci de la USR, acum trecut, la randul sau, la PSD, ca fiind candidatul pe care il propune si il va sustine pentru a-i lua locul.


Iata ca cei de a PNL Timis reusesc surpriza si il anunta pe ”retrasul” Golubov trecut la ei, respectiv noul candidat din partea partidului la conducerea comunei timisene.

Pe 24 februarie, PSD Timis il anunta pe noul candidat la Primaria Remetea Mare, Cosmin Chira, racolat de la USR si, surpriza, anuntat ca propunere pentru primar chiar de edilul-sef in functie, social-democratul Ilie Golubov, un veteran pe acel post, care se retragea din functie. Surpriza e si mai mare, acum Alin Nica, seful PNL Timis, il anunta ca si noul candidat al liberalilor pe primarul… retras. In plus, Nica anunta si trecerea echipei lui Golubov, la liberali, intr-o miscare care pare sa semene destul de mult cu situatia de la Dumbravita.

„Primarul din Remetea Mare si echipa sa s-au alaturat PNL Timis pentru alegerile locale din acest an. PNL Timis construieste o echipa de profesionisti, persoane recunoscute public pentru calitatile lor in administratie sau in mediul privat. Deciziile de intregire a echipei au fost si vor ramane in limitele decentei, fara spectacole mediatice, din ratiuni de bun simt in politica. Venirea primarului Ilie Golubov in PNL este un eveniment important in viata partidului nostru, marirea echipei cu oameni de valoare fiind esentiala. Nu vreau insa sa transformam un astfel de moment intr-o hranire a orgoliului politic”, a anuntat Nica.

Mai putin ”ofensiv” mediatic, la fel ca si omologul sau de la PSD, Alfred Simonis, care a facut conferinte de presa in cascada pentru a anunta transferurile de primari realizate de la alte partide, liderul PNL anunta, acum, si alte transferuri, unele deja cunoscute, altele mai putin. Ilie Golubov nu este primul primar care decide sa se alature PNL Timis. Vor fi si altii in curand, contraataca Nica.

”Sunt alaturi de noi primarul comunei Giarmata, Claudiu Mihalceanu, primarul comunei Sacalaz, Nicu Viorel, si primarul comunei Otelec, Silvia Fechete, iar in urmatoarea perioada vor mai veni si alti primari si viceprimari de la alte partide, alesi locali cu care ne aflam in discutii. Pentru noi este important sa crestem echipa si sa aducem in fata alegatorilor candidati buni, competitivi, care sa poata administra eficient resursele comunitatile lor. Suntem pe un drum bun si echipa noastra este tot mai solida.”, a mai declarat Nica.

El vorbeste despre santaj si amenintari, respectiv despre primari PNL care ar fi fost fortati sa semneze ”adeziuni in alb la alt partid”, dar nu face referire la o anumita persoana sau structura politica. Mai vorbeste  despre masuri legale si de dezvaluiri la timpul potrivit.

Vom face publice aceste hartii atunci cand va fi momentul, spune liderul PNL Timis. Nu ii condamna, in schimb pe cei care au plecat de bunavoie,, ”tentati de diverse promisiuni”.

In acelasi timp ii asigur pe toti cei interesati ca mi-ar parea rau daca unii dintre actualii membri ai echipei ar pleca, tentati de diverse promisiuni. Ar fi decizia lor si as respecta-o. Nu pot insa sa fiu de acord cu santajul si cu amenintarile.

Stiu ca sunt cativa primari PNL din Timis care au fost constransi sa semneze adeziuni in alb la un alt partid in ideea ca aceste hartii vor fi scoase in momentul in care primarii PNL nu raspund la comenzile persoanei care a orchestrat acest plan golanesc. Am discutat situatia cu colegii mei din Comisia Juridica a PNL Timis si concluzia este ca avem de a face cu o practica periculoasa, aflata la limita legalitatii pentru cei care ameninta. In schimb, cei care au cazut in capcana acestui joc, vor fi aparati de avocat, iar noi, echipa PNL, ramanem alaturi de ei”, a anuntat Alin Nica. (Mara Ion)

Sursa: Ziua de Vest

Leave a Reply