Sefa AJOFM Timis, Sana Kasai: „Nu-i putem obliga pe intreprinzatori sa angajeze someri pe care-i avem in baza de date”

Seminarul privind ocuparea fortei de munca, organizat de CCIA Timis in colaborare cu Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Timis, a starnit interesul agentilor economici, care au participat in numar mare la intalnirea gazduita de Centrul Regional de Afaceri din Timisoara.


Au fost prezentate aspecte legislative privind ocuparea fortei de munca, iar reprezentantii AJOFM au raspuns intrebarilor agentilor economici, care s-au interesat de locurile de munca vacante, beneficiile pentru somerii care se incadreaza in munca inainte de expirarea perioadei de somaj, dar si de cuantumul subventiilor acordate angajatorilor care incadreaza in munca someri apartinand unor grupuri tinta, greu integrabile pe piata muncii.

Prezenta la eveniment, Roxana Paula Kasai, directorul executiv al AJOFM Timis, a abordat si tema spinoasa a fortei de munca adusa din Asia, in timp ce romanii ingroasa listele de la Somaj.

„Nu-i putem obliga sa angajeze someri pe care-i avem in baza de date”, a precizat Sana Kasai, cu referire la preferinta patronilor romani pentru muncitori adusi din India, Nepal si alte tari care ne furnizeaza forta de munca.

De asemenea, sefa AJOFM a anuntat ca rata somajului in Timis este de 0,78 % si a pledat pentru contractele de ucenicie, ca o masura alternativa la invatamantul dual.

„Calificarea la locul de munca poate fi o alternativa viabila la invatamantul dual, in conditiile in care aceste locuri de munca se finanteaza cu 2250 de lei pe luna, pe o perioada de pana la 36 de luni”, a precizat Sana Kasai. (G.I.)

One thought on “Sefa AJOFM Timis, Sana Kasai: „Nu-i putem obliga pe intreprinzatori sa angajeze someri pe care-i avem in baza de date”

Leave a Reply