Casiera unei primarii din Timis, retinuta pentru 24 de ore! A incasat impozite si taxe de la populatie, pe care le-a folosit in interes personal

Functionara din Primaria Rahovita, judetul Timis, cercetata pentru delapidare in forma continuata, a fost retinuta pentru 24 de ore. Este acuzata ca ar fi incasat impozite si a cheltuit sumele in interes personal, scrie news.ro.


„Cu privire la dosarul penal ce are ca obiect savarsirea infractiunii de delapidare in forma continuata si ca urmare a administrarii probatoriului prin exploatarea datelor rezultate din perchezitiile efectuate la data de 13.03.2024, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Timis,  sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Lugoj au retinut la data de 18.03.2024, o femeie, in varsta de 49 de ani, banuita de comiterea faptei”, a transmis, luni seara, IPJ Timis.

Potrivit politistilor, femeia a fost retinuta pentru o perioada de 24 de ore si a fost introdusa in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva din cadrul IPJ Timis.

Politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul IPJ Timis, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Lugoj, au facut, in 13 martie 2024, cinci perchezitii in contextul a doua dosare penale in care au loc cercetari pentru abuz in serviciu si delapidare.

Ei vizau un functionar care a incasat impozite si a cheltuit banii in interes personal.

”In urma cercetarilor s-a stabilit ca un functionar public din cadrul unei unitati administrativ-teritoriale, din Racovita, din anul 2018 pana in prezent, ar fi incasat de la contribuabili taxe si ar fi utilizat aceste sume in interes personal, fara a fi inregistrate in evidenta contabila a unitatii administrative. Totodata, si-ar fi insusit unele sume de bani care reprezentau plata fictiva a unor indemnizatii catre asistentii personali care nu se mai afla in mod legal in plata sau catre persoane decedate”, a transmis atunci IPJ Timis.

Perchezitiile au avut loc in Racovita, Hitias si Timisoara. (V.E.)

Foto: arhiva

Leave a Reply