Nicolae Ciuca mentine suspansul in PNL: Luni se va decide daca in municipiile Timisoara, Brasov si Bacau se va merge in alianta cu PSD

Presedintele PNL, Nicolae Ciuca, a declarat vineri, la Timisoara, ca in sedinta coalitiei de luni se va decide daca la alegerile locale din municipiile resedinta de judet Timisoara, Brasov si Bacau se va merge in alianta cu PSD. ”Pe noi ne intereseaza, la nivelul coalitiei, sa recastigam primariile municipiilor unde nu avem primari”, a precizat Ciuca, transmite News.ro.


Presedintele PNL a fost intrebat despre situatia de la PNL Timis. ”Este o chestiune care, din punctul meu de vedere, se va rezolva si asa cum i-am spus si domnului presedinte si i-am transmis cat se poate de transparent si de clar, urmeaza sa avem luni o sedinta a coalitiei si pe noi ne intereseaza, la nivelul coalitiei, sa gasim cea mai buna formula astfel incat sa recastigam primariile municipiilor de judet acolo unde nu avem primari”, a spus Ciuca.

El a precizat ca, asa cum la Capitala au gasit o formula prin care ambele partide sa asigure implicarea si sprijinul politic pentru un proiect prin care sunt convinsi ca vor reusi sa ii convinga pe locuitorii Capitalei sa dea votul de incredere, la fel vor face si in municipiile resedinta de judet Timisoara, Brasov si Bacau.

”Cand vine vorba de interesele personale, nu trebuie sa le generalizam intr-un fel sau altul sau sa tinem cont de scopul politic”, a aratat presedintele PNL, adaugand ca fiecare e membru de partid si mai presus de ei sunt interesele partidului.

Despre o posibila plecare din partid a celor care nu vor sa sustina candidatura lui Alfred Simonis la CJ Timis, presedintele PNL Nicolae Ciuca a spus ca este un om al dialogului.

”Inteleg, este vorba despre competitia aceasta pe care impreuna am decis ca la nivel national, in fiecare judet, sa o lasam sa se manifeste cat se poate de democratic, alegand si asumandu-ne conducerile partidelor o lista comuna la europarlamentare si este o chestiune absolut simpla, pentru ca vrem sa avem o echipa de europarlamentari cat mai consolidata, cat mai coerenta, ca sa reprezinte interesele Romaniei. Iar in cele trei municipii mergem pe o formula similara si speram sa fie o formula care sa aiba si un numitor comun. Nu va avea un numitor comun, atunci fiecare raspunde si isi asuma”.

Nicolae Ciuca a precizat ca luni se va decide candidatul la presedintia Consiliului Judetean Timis.

”Raspunderea este a filialei, aici nu este vorba doar ce se intampla la nivel de persoana, de lider de filiala ci este vorba de intreaga filiala, pentru ca este o chestiune care vizeaza mobilizarea intregului activ de partid, pentru CJ”, a completat Ciuca. Despre faptul ca Alina Nica a fost votat deja de filiala candidat, Nicolae Ciuca a spus: ”Conducerea centrala are obiective care vizeaza harta intregii tari”.

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica, presedinte al PNL Timis, a anuntat ca va candida pentru un nou mandat, in ciuda faptului ca nu are sustinerea colegilor liberali de la conducerea nationala a partidului. Nica a afirmat ca nu isi doreste sa calce in picioare sacrificiul timisorenilor care au luptat la Revolutia din Decembrie 1989 pentru a scapa de comunism si a aratat ca ceea ce se intampla in spatele usilor inchise nu are nicio legatura cu democratia.

”Nu imi dau demisia, ma lupt pana la capat pentru PNL. Daca colegii din PNL national aleg sa ma excluda sau sa ia vreo masura impotriva mea, eu voi fi impacat cu ideea ca tablourile bratienilor sa nu cada jos de rusinea ca au demis un presedinte liberal pentru a oferi judetul PSD”, a sustinut el. (I.P.)

One thought on “Nicolae Ciuca mentine suspansul in PNL: Luni se va decide daca in municipiile Timisoara, Brasov si Bacau se va merge in alianta cu PSD

  1. Robu este inculpat in mai multe dosare. Este trimis in instanta in doua dosare grele. Daca o sa fie condamnat cu EXECUTARE ce se intampla? PSD si PNL isi asuma un inculpat?

Leave a Reply