Sahistul Garry Kasparov a confirmat participarea la evenimentul Tech Talks organizat de Universitatea Politehnica Timisoara

Universitatea Politehnica din Timisoara lanseaza oficial editia din acest an a evenimentului Tech Talks by UPT. Evenimentul se desfasoara sub genericul „AI for Humanity” in data de 17 mai la Cinema Timis, transmite Radio Timisoara, citat de Rador.


Conferinta isi propune sa exploreze impactul inteligentei artificiale asupra societatii si modul in care tehnologia poate fi folosita pentru a imbunatati vietile oamenilor.

Principalul invitat va fi Garry Kasparov, un nume legendar in lumea sahului, cunoscut pentru confruntarile sale cu sisteme de AI precum Deep Blue al IBM.

Kasparov va analiza impactul progreselor din domeniul AI asupra vietii si libertatilor fundamentale ale omului si va sublinia importanta unui cadru etic in dezvoltarea si utilizarea sa.

Lista vorbitorilor este completata de Andras Ferenczi, expert in inteligenta artificiala cu o vasta experienta in domeniul bancar. Acesta va discuta despre impactul AI asupra sectorului bancar si modul in care tehnologia poate fi folosita pentru a imbunatati serviciile si experienta clientilor.

Andreas Ekstrom, expert in tehnologia Google, va aduce o perspectiva asupra modului in care AI influenteaza dezvoltarea de software si codificarea.

Elias Bareinboim, profesor la Universitatea Columbia si director al Laboratorului de Inteligenta Artificiala Cauzala, va evidentia importanta intelegerii relatiilor cauzale in dezvoltarea si implementarea sistemelor AI, cu accent pe impactul acestora asupra societatii.

George Roth, AI Technology Evangelist la UiPath, lider global in automatizarea proceselor de afaceri si AI, va vorbi despre cum tehnologia AI poate fi utilizata pentru a automatiza procesele de afaceri si pentru a eficientiza operatiunile.

Corina Apachite va discuta despre progresele si provocarile utilizarii AI in industria auto si impactul acesteia asupra mobilitatii viitoare.

Mihai Draghici, CEO PayByFace, o companie specializata in solutii de plata biometrice securizate, bazate pe AI, va oferi o perspectiva asupra modului in care inteligenta poate fi utilizata pentru a inova in sectorul de start-up-uri si pentru a sustine dezvoltarea de afaceri inovatoare.

Cornel Amariei, CEO si cofondator al DotLumen, o companie care dezvolta solutii tehnologice accesibile bazate pe AI pentru persoanele cu deficiente de vedere, va evidentia modul in care AI poate fi utilizata pentru a aduce solutii inovatoare si accesibile in domenii esentiale. (I.P.)

Leave a Reply