Nicu Covaci, liderul trupei Phoenix, operat de urgenta pe creier la Spitalul Judetean din Timisoara. Interventia chirurgicala a durat aproape 6 ore

Liderul formatiei Phoenix, compozitorul si interpretul Nicu Covaci, in varsta de 76 de ani, a fost operat de urgenta pe creier, vineri, la Spitalul Judetean din Timisoara, transmite News.ro.


Potrivit medicilor, problemele de sanatate ale lui Nicu Covaci au aparut in urma cu aproximativ doua saptamani, atunci cand liderul trupei Phoenix a inceput sa simta ca ii amorteste fata. Apoi a inceput sa ii fie afectata vederea. Atunci a hotarat sa isi faca un RMN, iar rezultatele indicau o problema grava.

Diagnosticul pus de specialistii de la Sectia de Neurochirurgie a Spitalului Judetean Timisoara, condusi de medicul Horia Ples, a fost ”proces expansiv intracranian”. Apoi, printr-o interventie care a durat aproximativ 6 ore, a fost extirpata chirurgical o tumora de pe creier, iar mostre din formatiune au fost trimise la laborator. Analizele vor arata daca aceasta este de natura maligna sau benigna.

Operatia a decurs bine, afirma medicii, iar evolutia starii de sanatate a lui Nicu Covaci este una buna.

Acesta este inca intubat, pe sectia ATI a Spitalului Judetean, insa, potrivit medicilor, ar putea fi detubat in urmatoarele ore. (E.T.)

Leave a Reply