Malul Begai, transformat intr-un coridor de agrement! “Redam timisorenilor patrimoniul orasului, care a fost pradat de tot felul de smecheri”, anunta primarul Fritz

O zona verde vibranta inlocuieste, in aceasta primavara, constructiile ilegale de pe malul Begai, desfiintate recent prin dispozitia primarului Dominic Fritz. Primaria Municipiului Timisoara continua lucrarile de transformare a unui hectar de teren intr-un spatiu generos cu zone de relaxare, cu mici paduri urbane, cu zona sportiva si pentru evenimente.


Cu perspectiva spre Catedrala Mitropolitana, zona de relaxare va fi ideala pentru picnicuri, plimbari sau contemplare, iar zona de sport, cu terenuri de baschet si mese de ping-pong, inconjurata de gradene naturale, va aduna zeci de amatori de sport si sustinatori.

„Asa cum am promis atunci cand am emis dispozitiile de demolare, redam timisorenilor patrimoniul orasului care a fost pradat decenii de tot felul de smecheri.

Noua amenajare este doar prima etapa a Coridorului de Agrement Urban pe care il amenajam pe malul Begai, in locul constructiilor ilegale pe care le-am desfiintat. Va fi un loc pentru comunitate, unde timisorenii sa pot plimba, pot face sport si se pot relaxa. Recuperarea terenurilor ocupate ilegal pe malul Begai va continua, iar amenajarea actuala va fi extinsa”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Dupa tasarea terenului, montarea unui sistem automat de irigatii si reparatii la sistemul de iluminat din zona, urmeaza amenajari pe toata suprafata si specifice fiecarei zone.

Spre exemplu, doua mici paduri urbane, una de pini si cealalta de carpeni, vor margini terenul de sport. Mici oaze de umbra pe timp de vara, acestea vor contribui si la reducerea poluarii in zona.

Totodata, in apropierea podului Mitropolit Andrei Saguna, unde s-a pastrat o bucata din terenul mlastinos pe care a fost construita Timisoara, stufarisul va fi mentinut si completat, iar zona va fi ingradita pentru a fi pusa in valoare.

In plan este inclusa si o zona cu habitat natural, spatiu destinat biodiversitatii din mediul urban, amenajata cu 8 specii de arbori. Pe toata suprafata se vor planta peste 1.000 de plante perene si arbusti si peste 100 de arbori: artari norvegieni, frasini de munte Raywood, pini silvestri, pini negri, carpeni albi, mesteceni albi, stejari rosii, paltini de camp, ulmi, fagi, arbori de guma cu frunze rosii.

Reamintim ca terenul in valoare de aproape 5 milioane de euro, cu o suprafata de peste 12.000 mp, pe care au fost construite cladiri fara autorizatii si fara contracte de concesiune – Terasa Boss si Gatsby Social Club – a fost eliberat in urma unei operatiuni de demolare a imobilelor. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

Leave a Reply