Un agent de politie de la IPJ Arad si un inspector Antifrauda, retinuti in dosarul contrabandei cu tigari si materiale piotehnice

Reteaua de contrabanda cu tigarete si materiale pirotehnice destructurata, azi, de procurorii DIICOT Timisoara, una dintre cele mai puternice din Romania, era formata din doua grupari distincte, care si-au sincronizat interesele financiare pentru dezvoltarea afacerii.


Astfel, potrivit pressalert.ro, una dintre grupari era condusa de Cristian Apostol, un fost inspector vamal, si Stelian Tocia, patron de cluburi in Bucuresti si Constanta. Cei doi au fost prinsi in 30 decembrie anul trecut, cand au vrut sa dea o spaga de peste 100.000 de euro unui vames, pentru trecerea unui container cu aproape 61.000 de cartuse de tigari de contrabanda.

A doua grupare din „combinatie” era condusa de Daniel Blanaru, considerat linderul lumii interlope din Falticeni, si Nicolae Girbu, un aradean condamnat anul trecut, cu suspendare, tot pentru contrabanda. Sustinatorii retelei erau Marinela Marculescu si Adrian Bitis, inspectori Antifrauda Arad, agentul de politie Flavius Rosu, fiul Marinelei Marculescu, dar si comisarul Alexandru Florea, de la Politia de Frontiera Calarasi.

In timpul anchetei, procurorii au descoperit ca gruparile, impreuna cu cei doi angajati de la Antifrauda, planuiau sa deschida o fabrica ilegala de tigarete in apropiere de Arad, la iesirea din localitatea Vladimirescu spre Deva. Hala apartinea Marinelei Marculescu. Dupa ce agentul principal Flavius Rosu a fost dus la audieri la Timisoara, Politia Arad a reactionat cu un comunicat.

„In urma perchezitiilor din aceasta dimineata, din judetul Arad, desfasurate de politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Arad, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Timisoara, a fost condus, la audieri, un agent din cadrul IPJ Arad. Institutia noastra se delimiteaza ferm de orice activitate care nu este in concordanta cu legea. Facem precizarea ca, indiferent de calitatea persoanei care incalca prevederile legale, se vor lua toate masurile prevazute de lege”, a transmis IPJ Arad. (V.E.)

Sursa foto: criticarad.ro

Leave a Reply