Dan Vilceanu, dezvaluiri din sedinta PNL de mazilire a lui Alin Nica: “Operatiune mizerabila in care Florin Roman a votat de 5 ori”

Fostul membru PNL Dan Vilceanu acuza ca seful liberalilor din Timis, Alin Nica, a fost inlaturat, marti seara din conducere „total nestatutar si nelegal”, Florin Roman votand de cinci ori iar Virgil Popescu de doua ori, pe motiv ca „ar fi fost colegi absenti care i-au imputernicit sa voteze ei in locul lor”, scrie digi24.ro.


„Alin Nica a fost schimbat de la PNL Timis cu votul absentilor. Ieri a avut loc unul dintre cele mai mizerabile episoade din istoria recenta a PNL: colegul si prietenul nostru liberal, Alin Nica, a fost schimbat, total nestatutar si nelegal, din functia pe care a obtinut-o prin alegeri in filiala Timis pentru ca nu a vrut sa puna pres in fata pesedistilor propria persoana, filiala PNL pe care o conducea si comunitatea care l-a votat.

Dincolo de aspectele morale care fac operatiunea mizerabila, sunt cateva lucruri care ar lasa si un comunist perplex: Florin Roman (foto 2) a votat de 5 (cinci) ori si Virgil Popescu a votat de 2 (doua) ori. Nu s-a intamplat pe furis, totul a fost pe fata. Cica ar fi fost colegi absenti care i-au imputernicit sa voteze ei in locul lor.

Stiu ca cei care citesc aceste randuri pot considera amuzanta intamplarea, dar nu este. Este exemplul clar de dictatura interna si de partid luat ostatic. Aceasta conducere a partidului a facut din PNL presul PSD si trebuie sa plece!”, arata mesajul lui Dan Vilceanu publicat miercuri pe Facebook.

Conducerea PNL a votat, marti, inlaturarea lui Alin Nica din fruntea PNL Timis, dupa ce acesta a criticat public conducerea partidului pentru alianta cu PSD la alegerile locale si a amenintat chiar ca pleaca la alt partid. Inlaturarea din functie a fost propusa de Lucian Bode, secretar general al PNL.

De asemenea, secretarul general al filialei Timis, Danut Groza, care ocupa si functia administrativa de primar al orasului Sannicolau Mare, si-a anuntat, marti seara, demisia din functia detinuta in partid. Este prima demisie anuntata de la conducerea PNL Timis, dupa scandalul izbucnit in urma deciziei alientei PSD-PNL de a avea candidati comuni la alegerile locale. (Mara Ion)

One thought on “Dan Vilceanu, dezvaluiri din sedinta PNL de mazilire a lui Alin Nica: “Operatiune mizerabila in care Florin Roman a votat de 5 ori”

  1. Motto:

    “Cine nu e cu noi, e împotriva noastră”

    (Iosif Vissarionovici Stalin)

    Sloganul “Cine nu e cu noi, e împotriva noastră” aduce aminte de campania epurărilor și deportărilor de după revolutia sovietuică din octombrie, 2017 , campanie începută de Lenin în rândul intelectualilor care erau considerați ca făcând parte din mica burghezie si continuată la scară mare de Stalin.

    Procesul epurărilor politice în România comunistă s-a desfăşurat între 1945 şi 1947, cuprinzând majoritatea domeniilor de activitate, de la administraţia publică centrală şi locală, aparatul justiţiei unităţile economice, armata, în special corpul ofiţeresc susţinător al monarhiei constituţionale şi al regimului democratic, structurile ministerului de interne, învăţărnântul, mediul scriitoriilor, artiştilor şi oamenilor de cultură, presa scrisă şi radiofonică, mediul confesional. Ceea ce a urmat din după 1947 a fost doar un proces de amploare redusă care nu putea consolida puterea comuniştilor mai mult decât exista în acel moment, prin acţiunile de înlăturare a persoanelor incomode din punct de vedere politic, existente în cadrul administraţiei publice centrale si locale. Așadar, prin teroare, încurajarea oportunismului, s-a ajuns în timpul dictaturii comuniste, la partidul unic- PCR numit de altminteri, partid de masă.

    Ceea ce se petrece acum în județul Timiș prin demiterea de la conducerea filialei judetene a PNL de către Biroul Politic Național al partidului, aminteste de vremuri pe care le credeam apuse definitiv.

    Președinte filialei PNL , Alin Nica, a fost demis pentru că s-a opus alianței cu PSD, în urma căreia ar fi trebuit să sprijine un PSD-ist la funcția de președinte al consiliului județean pe care el o ocupă din 2020, ceea ce demonstrează că ne îndreptăm din nou către “partidul unic” PSDNL.

    De altfel, PNL nu mai există. Groparul PNL este Klaus Iohannis, cel care la sfârsitul anului 2021, pentru linistea lui la Cotroceni, a făcut monstruoasa coalitie ,aducând PSD la Guvernare ceea ce a dus la ruperea partidului, prin care adevăratii liberali au părăsit partidul si au infiintat o noua formatiune „FortaDreptei” care militeaza pentru o guvernare liberală de dreapta.

    Ceea ce a mai rămas din PNL este de fapt fostul PDL , despre care Traian Băsescu spunea că se revendică de la Petre Roman si nu au nici o treabă cu Brăteanu. Nu întâmplător, după demiterea lui Alin Nica, președintele interimar al PNL Timiș a fost numit fostul PDL-ist Vasile Blaga.

Leave a Reply