Dumbravita Muzicala: Peste 1.700 de elevi, implicati in proiectul de educatie culturala dezvoltat de catre Asociatia Trib’Art

Peste 120 de copii si parinti au vizitat expozitia de instrumente muzicale desfasurata timp de 8 duminici consecutive in cadrul Scolii Gimnaziale Dumbravita. Dincolo de manualele de Educatie Muzicala dupa care invata in sala de clasa, proiectul Dumbravita Muzicala le-a oferit copiilor oportunitatea de a cunoaste muzica dintr-o cu totul alta perspectiva. Asociatia Trib’Art, in parteneriat cu Primaria Comunei Dumbravita, au organizat in comuna mai multe activitati destinate elevilor si parintilor. 


Expozitia de instrumente muzicale a urmarit atat educatia muzicala, cat si crearea unui cadru oportun pentru a-i lasa pe elevi sa experimenteze si sa se exprime liber. Cei mici au putut testa atat instrumente care fac deja parte din vocabularul lor muzical, precum vioara, trompeta sau chitara, cat si cateva instrumente care le-au pus la incercare imaginatia, precum Thundstorm, Wavedrum, Kalimba sau Boomwhackers. Aproximativ 65 de clase din cadrul Scolii Gimnaziale Dumbravita au participat la aceasta activitate.

De asemenea, timp de 8 saptamani, in fiecare zi de miercuri, in incinta Casei de Cultura Dumbravita au fost organizate recitaluri in cadrul carora numerosi muzicieni timisoreni au fost invitati sa-i incante pe elevi cu un repertoriu adaptat varstei si curiozitatii lor. Aproximativ 42 de clase din cadrul Scolii Gimnaziale au participat la aceasta activitate pe parcursul intregii perioade de desfasurare.

Dupa aproximativ 5 luni in care muzica a fost adusa in atentia celor mici sub diferite forme, pregatirile pentru concertul final ce va marca incheierea proiectului au inceput si ele. Elevii vor sustine pe data de 9 mai, de Ziua Europei, un spectacol care, de data aceasta, ii va pune pe ei in postura artistilor.

Inscrierile sunt deschise pentru cadrele didactice din Dumbravita care doresc sa participe alaturi de clasele lor primare si gimnaziale pana pe data de 1 aprilie, si se fac prin completarea urmatorului chestionar: https://forms.gle/6wNXUJNJRVXuADk56.

Dumbravita Muzicala este un proiect de educatie culturala, dezvoltat de catre Asociatia Trib’Art, ce reuneste institutii locale si artisti profesionisti sub umbrela obiectivului de a stimula creativitatea copiilor si de a-i implica in activitati ce au la baza exprimarea artistica.

Proiectul este finantat in cadrul Investitiei I5, C11 din Planul National de Redresare si Rezilienta. Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei. (Primaria Dumbravita)

Leave a Reply