Trei strazi din cartierul Ronat, modernizate printr-o investitie de 5,4 milioane de lei a Primariei Timisoara

Cu sosea modernizata si trotuare bine definite, strazile Alexandru Dimitrie Xenopol, Banul Severinului si Adam Mickiewicz asigura acum o circulatie auto si pietonala mai fluenta si mai sigura, in urma investitiei Primariei Municipiului Timisoara. Proiectul de reabilitare si modernizare a celor trei strazi, in valoare de 5,4 milioane de lei (TVA inclus), suportate integral de la bugetul local, a fost finalizat si pe strada Adam Mickiewicz.


„Ani de zile, la fiecare ploaie, strazile acestea au fost un cosmar pentru cei din Ronat. Ma bucur ca am finalizat lucrarea si ca acum conditiile sunt de secol 21. In ultimii ani am demarat in cartierele Timisoarei programe de modernizare a strazilor si reparatii trotuare, dar si pentru plantari de arbori si amenajarea de spatii verzi. Lucram sa reducem decalajele dintre zona centrala si cartiere”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Investitia municipalitatii a inclus modernizarea carosabilului, amenajarea trotuarelor si a acceselor auto la proprietati, lucrari la sistemul de canalizare menajera, relocarea stâlpilor de iluminat stradal, relocarea unui tronson din reteaua de alimentare cu gaz si realizarea unui sistem de canalizatie tehnica pentru cabluri. Acum, strazile sunt modernizate pe o lungime de aproape 1 km, carosabilul modernizat pe aproape 6.400 mp, trotuarele amenajate pe aproximativ 4.300 mp si accesele amenajate pe 750 mp.

Transformarea strazilor din Ronat este un exemplu al modului in care Primaria Timisoara pune accent pe dezvoltarea infrastructurii in cartierele orasului. Administratia locala a realizat lucrari de modernizare pe mai multe strazi, precum Orastie si Alpinistilor, din cartierul Modern, si bulevarde majore precum Bogdanestilor, Buziasului, Cetatii, Prezan sau Grigore Alexandrescu. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

One thought on “Trei strazi din cartierul Ronat, modernizate printr-o investitie de 5,4 milioane de lei a Primariei Timisoara

  1. Sunt facute doar sa fie, nu sunt la standarde de 2024! Pe Adam Mickiewicz au luat spatiile verzi si locurile de poarcare si au largit trotuarele la 4-5m iar pe carosabilul fiind foarte ingust, nu se poate parca incat sa nu se blocheze traficul, riveranii fiind acum obligati sa ocupe din trotuar, in acelasi timp fiind amendati de politie! Acolo este un capat de linie, nu se tranziteaza, nu se fqace naveta, si nu circula in afara de riverani decat masina de gunoi, taxiurile sau ambulanta! Trebuia facut ca pe alte strazi, alveole pentru parcarea masinilor riveranilor! Cablurile au fost lasate pe stalpi, in loc sa fie bagate in subteran asa cum este o normalitate de zeci de ani in alte tari! calitatea asfaltului si a trotuarelor este indoielnica!

Leave a Reply