Diva din Timisoara care a escrocat cu 108.000 de euro un barbat “agatat” pe internet, condamnata la inchisoare cu executare

Curtea de Apel Timisoara a pronuntat verdictul final in dosarul in care Andrei Ana-Maria (fosta Mihailescu), una dintre cele mai abile escroace din zona de vest a tarii, a fost trimisa in judecata pentru inselaciune, santaj si fals in inscrisuri sub semnatura privata. Parti civile, nu mai putin de 15 persoane, care au fost inselate cu diferite sume de bani, cea mai mare fiind de 108.000 de euro.


Admite apelurile declarate de inculpata ANDREI (fosta Mihailescu) ANA MARIA si partile civile GHIBAOR ADRIAN, CARRA VALENTIN, CARRA TUTULIE MARIANA, ROMAN SEBASTIAN CLAUDIU, DANILIUC LUCIAN, FILIP LAURA MARIA, CARRA NICOLAE si MIHAI STEFAN IUSTIN impotriva sentintei penale nr. 2207/18.12.2023 pronuntata de Judecatoria Arad si a incheierii din data de 08.12.2020 pronuntata de Judecatoria Timisoara, in dosarul nr. 648/325/2020.

Desfiinteaza sentinta si incheierea penala apelate si rejudecand: condamna pe inculpata Andrei (fosta Mihailescu) Ana Maria la o pedeapsa de: – 2 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de inselaciune in forma continuata (13 acte materiale), in dauna persoanelor vatamate Popeti Marian Zeno, Filip Laura Maria, Ghibaor Adrian, Carra Valentin, Carra Tutulie Mariana, Roman Sebastian Claudiu, Daniliuc Lucian, Mihai Stefan Iustin, Coman Simina Marioara, Arba Sorin Felician, Cercega Radu Francesco, Cercega Silvana Daniela si Jitaru Daniel (cu excluderea din continutul infractiunii de inselaciune in forma continuata a actului material in dauna persoanei vatamate Bragadiru Bogdan Stefan si identificat in rechizitoriu la pct.VII cu privire la care a intervenit impacarea partilor).

Mentine in rest pedepsele aplicate de prima instanta pentru infractiunile de fals in inscrisuri sub semnatura privata, santaj si inducere in eroare a organelor judiciare.

Contopeste pedepsele aplicate inculpatei, respectiv pedepsele de 2 ani inchisoare pentru infractiunea de inselaciune, pedeapsa de 1 an inchisoare pentru infractiunea de santaj si doua pedepse de 3 luni inchisoare pentru infractiunile de fals in inscrisuri sub semnatura privata si inducere in eroare a organelor judiciare in pedeapsa cea mai grea de 2 ani inchisoare pe care o sporeste cu 1/3 din totalul celorlalte pedepse (6 luni inchisoare) urmand ca inculpata sa execute pedeapsa rezultanta de 2 ani si 6 luni inchisoare, in regim de detentie”, se mentioneaza in Hotararea 271/2024 din 04.04.2024.

De asemenea, instanta a redus de la 28.300 euro si 15.150 lei la 28.300 de euro si 8040 lei suma la care a fost obligata la plata inculpata Andrei (fosta Mihailescu) Ana Maria catre persoana vatamata Arba Sorin Felician.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, in octombrie 2023, de Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, femeia a abordat un barbat pe aplicatia Messenger, in februarie 2022, si i s-a plans ca tatal sau sufera de o afectiune hepatica grava, care necesita ingrijiri speciale si calatorii in Paris si Dubai, iar aceste ingrijiri implica anumite costuri de zeci de mii de euro. Cu banii astfel obtinuti, femeia a plecat alaturi de sotul ei in Republica Dominicana, cu escala la Paris.

”In realitate a plecat la Paris, insa cu escala, impreuna cu sotul sau, pentru a efectua un sejur in Republica Dominicana”, se arata in comunicat.

In continuare, femeia a incercat sa obtina si alti bani de la barbatul care deja i-a dat anumite sume. Ea i-a spus ca este o persoana de afaceri influenta si ca adeseori calatoreste in Turcia la o fabrica de lenjerii, cu un avocat, si ca are intalniri cu oameni de afaceri din Dubai carora le vinde lenjeriile din Turcia sau apa de calitate. In acest fel, femeia a reusit sa obtina si alti bani de la victima sa. In total, a obtinut in acest fel, 108.300 de euro.

„Prin presupusele calatorii de afaceri in Istanbul, Turcia la o fabrica de lenjerii impreuna cu un avocat, prin intalniri fictive cu oameni de afaceri din Dubai, prin crearea unei imagini a unei femei prospere de afaceri caracterizata prin internationalitate, afaceri ce au avut ca obiect de negociere, cu victima, furnizarea de lenjerii achizitionate din Turcia pentru a fi vandute in Dubai, precum si afaceri cu furnizare apa de calitate in Dubai, totul intr-un context de seductie, sensibilizare emotionala a victimei si autovictimizarea inculpatei, in scopul de a obtine suma de 108.300 euro in mod injust, pricinuindu-i persoanei vatamate un prejudiciu in cuantum de 108.300 euro”, mai spun procurorii.

Dupa ce si-a dat seama ca a fost escrocat, barbatul i-a spus femeii ca va sesiza autoritatile pentru a-si recupera banii pe care i-a dat acesteia, insa femeia l-a amenintat ca, daca va face acest lucru, va prezenta public mai multe imagini compromitatoare cu barbatul, unele reale, altele inventate. (G.I.)

Leave a Reply