Nicu Covaci, externat din Spitalul Judetean Timisoara! “Nu va dura foarte mult pana cand va fi inapoi pe scena” spune solistul trupei Phoenix

Liderul formatiei Phoenix, compozitorul si interpretul Nicu Covaci, in varsta de 76 de ani, a fost externat de la Spitalul Judetean si continua recuperarea la Spitalul Municipal din Timisoara. El este inconjurat de familie si prieteni, iar colegii de trupa spera ca ”nu foarte mult va dura pana cand va fi inapoi pe scena”.


Potrivit www.radioresita.ro, Nicu Covaci a fost externat de la spitalul unde a fost operat si va continua recuperarea la Spitalul Municipal Timisoara.

”Acum el este in proces de recuperare, nu as putea sa spun exact cat se estimeaza sa dureze aceasta recuperare, numai ca, fiind un caracter si un fizic puternic, Nicu face pasi repezi asa ca procesul de recuperare continua, dar nu foarte mult va dura pana cand va fi inapoi pe scena”, a declarat  solistul trupei Phoenix, Costin Adam, pentru Radio Resita.

In 22 martie, Nicu Covaci a fost operat pe creier la Spitalul Judeteam Timisoara.

Potrivit medicilor, problemele de sanatate ale artistului aparusera cu aproximativ doua saptamani inainte si a inceput sa simta ca ii amorteste fata. Apoi a inceput sa ii fie afectata vederea si a hotarat sa isi faca un RMN, iar rezultatele indicau o problema grava.

Diagnosticul pus de specialistii de la Sectia de Neurochirurgie a Spitalului Judetean Timisoara, condusi de medicul Horia Ples, a fost ”proces expansiv intracranian”. Apoi, printr-o interventie care a durat aproximativ 6 ore, a fost extirpata chirurgical o tumora de pe creier, iar mostre din formatiune au fost trimise la laborator. Analizele vor arata daca aceasta este de natura maligna sau benigna.

Operatia a decurs bine, evolutia starii de sanatate a lui Nicu Covaci fiind buna. (E.T.)

Leave a Reply