CCIA Timis, cursuri de formare profesionala de specializare, calificare si instruire. VEZI grila pentru luna aprilie 2024 (P)

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis prin Compartimentul Instruire, Formare si Perfectionare Profesionala organizeaza cursuri de formare profesionala de specializare, calificare si instruire in baza acreditarilor emise de Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale si de Ministerul Educatiei.


Cursantii beneficiaza de: 

Experienta practica – sesiuni de formare interactive, aplicarea cunostintelor dobandite in contexte reale;

Cursuri personalizate – programe adaptate nivelului de experienta si nevoilor  specifice;

Certificare recunoscuta – certificate de calificare recunoscute la nivel national si international;

Mentorat de inalta calitate – ghidare si sustinere din partea expertilor.

Pentru luna APRILIE, grila de cursuri cuprinde urmatoarele programe de formare:

SESIUNE DE INSTRUIRE PRIVIND LEGISLATIA MUNCII SI REVISAL – 20 ore

Perioada: 22 – 27.04.2024

Este un curs general de legislatia muncii pentru sectorul public si privat, actualizat cu modificarile legislative din momentul desfasurarii sesiunii de instruire.

CONTABIL cu utilizarea calculatorului in programul SAGA  – 180 ore

Perioada: 08.04.2024 – 11.06.2024

Curs de folosire eficienta a calculatorului in programul SAGA pentru a gestiona eficient contabilitatea unei companii, de la facturare si salarizare pana la raportare fiscala si contabila.

RESPONSABIL DE MEDIU – 180 ore

Perioada: 08.04.2024 – 23.05.2024

Cursul se adreseaza celor interesati sa gestioneze procese de mediu, titularilor de activitati autorizabile din punct de vedere al protectiei mediului si agentilor economici care genereaza deseuri industriale.

In conformitate cu prevederile OUG nr.92/2021 privind regimul deseurilor,  art. 23, alin.4 si 5, “pentru indeplinirea obligatiilor legale privind gestionarea deseurilor, titularul unei activitati, pentru care autoritatea competenta pentru protectia mediului a emis o autorizatie de mediu/autorizatie integrata de mediu, are obligatia sa desemneze o persoana din randul angajatilor proprii sau sa delege aceasta obligatie unei terte persoane. Persoanele desemnate, prevazute la alin. (4), trebuie sa fie instruite in domeniul prevenirii generarii de deseuri si al managementului deseurilor, inclusiv in domeniul substantelor periculoase, ca urmare a absolvirii unor programe de perfectionare si specializare recunoscute la nivel national conform Ordonantei Guvernului nr. 129/2000 privind formarea profesionala a adultilor, cu modificrile si completarile ulterioare.”

ARHIVAR – 180 ore

Perioada: 22.04.2024 – 11.06.2024

Cursul este destinat persoanelor care fie ocupa functia de arhivar sau indeplinesc atributii pe linie de arhiva la nivelul unei organizatii si doresc sa isi actualizeze cunostintele, fie persoanelor care doresc sa isi dezvolte competente in acest sens.

Cursul de arhivar este obligatoriu pe piata muncii si conform Art. 31 din Legea Arhivelor Nationale nr.16/1996 fiecare organizatie publica sau privata are obligatia sa isi  organizeze un compartiment de arhiva, administrat de personal calificat.

RESPONSABIL CU PROTECTIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL – 180 ore

Cursul se adreseaza responsabililor cu protectia datelor cu caracter personal, in vederea consolidarii cunostintelor specifice: legislatia in vigoare, drepturile persoanelor vizate, masurile de securitate necesare pentru protejarea datelor, modul de gestionare a incidentelor de securitate.

Curs IGIENA

Perioada: 24.04.2024

Cursul se desfasoara in conformitate cu Ordinul nr.2209/4469/2022 privind aprobarea Metodologiei pentru organizarea si certificarea instruirii profesionale a personalului privind insusirea notiunilor fundamentale de igiena si H.G.857/2011, privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele din domeniul sanatatii publice, cf. Art. 5. care stabileste ca fiind ,,contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice, respectiv cu amenda de la 5.000 lei la 10.000 lei pentru persoanele juridice, angajarea si/sau mentinerea in unitatile care desfasoara activitate de productie si de comercializare a produselor alimentare, de alimentatie publica si colectiva, servicii si productie de apa potabila, precum si servicii de intretinere corporala a personalului fara certificatul de instruire profesionala privind insusirea notiunilor fundamentale de igiena, conform reglementarilor legale in vigoare”.

Detalii sunt disponibile pe site-ul CCIAT: https://formareprofesionala.cciat.ro/

Informatii si inscrieri:

Compartimentul Instruire, Formare si Perfectionare Profesionala

Centrul Regional de Afaceri al CCIAT

Timisoara, B-dul Eroilor de la Tisa, nr. 22, cam.115

Tel.:  0720444120

E-mail: cmates@cciat.ro

Persoana de contact: Cecilia Mates, consultant cameral

(CCIA Timis, Rodica Olinic)

Leave a Reply