Selfiuri contraventionale! Politistii locali in Timisoara au amendat mai multi biciclisti care-si faceau poze cu telefonul in timpul deplasarii

Politistii locali din cadrul Serviciului Siguranta Rutiera au actionat, in ultimele zile, pe linia depistarii persoanelor care circula pe biciclete si trotinete, existand sesizari ca in unele zone, desi sunt amenajate piste pentru biciclisti, conducatorii acestora circula pe trotuar stanjenind deplasarea pietonilor.


Una din aceste zone este Calea Alexandru Ioan Cuza, unde, pe o parte, este amenajata pista cu dublu sens, dar biciclistii prefera sa circule pe partea cealalta, printre persoanele care merg pe jos, pe trotuar. Astfel, in urma actiunii din ultimele doua zile au fost aplicate 19 sanctiuni contraventionale conform OUG 195/2002, de la 330 lei si pana la 990 lei.

Pe langa circulatia prin alte zone decat pe unde este permis, alte persoane se deplasau cu bicicletele pe pista, dar fara a tine cel putin o mana pe ghidon, asa cum prevede actul normativ, expunandu-se la accidente atat pe ei insisi, cat si pe ceilalti participanti la trafic.

Spre exemplu, o tanara de 22 de ani a fost sanctionata deoarece se deplasa pe bicicleta, timp in care isi facea selfie-uri cu telefonul mobil, fiindu-i astfel distrasa atentia. Nu este singura, un tanar de 20 de ani fiind surprins in aceeasi ipostaza.

Un numar de 31 de conducatori de biciclete ai trotinete au fost sanctionati de politistii locali in special in ultima luna pentru ca nu au respectat regulile impuse de Codul Rutier in zone precum Calea Alexandru Ioan Cuza, Bdul Republicii, L. Rebreanu, Gh. Lazar, Cluj, CD Loga, General I Dragalina, Aleea FC Ripensia, Calea Aradului etc.

Politia Locala atrage atentia ca si conducatorii unor astfel de vehicule trebuie sa se deplaseze cu grija, sa respecte regulile rutiere, dar si pe ceilalti participanti la trafic, deoarece pot provoca accidente, uneori cu urmari grave. (Politia Locala Timisoara – Compartiment Relatii Publice)

Leave a Reply