Verdict final in razboiul penal dintre Mimo, cel mai puternic dezvoltator imobiliar din Giroc, si fostul arhitect-sef Florin Roman… “Sa nu zici ca nu ti-am spus”, anunta avocatul Razvan Doseanu

Curtea de Apel Timisoara va pune capat, maine, dramei penale prin care trece milionarul de origine iordaniana Mueen Al Shawish, zis si „Mimo”, care a fost trimis in judecata de DNA pentru ca i-ar fi promis fostului arhitect sef din Primaria Giroc, Florin Roman, diferite sume de bani in legatura cu exercitarea unor atributii de serviciu.


Mai concret, dezvoltatorul imobiliar, asociat cu Puiu Minda, i-ar fi promis arhitectului sef, martor in cauza, sumele de 40.000 euro pentru eliberarea a doua adeverinte din care sa rezulte in mod nereal ca doua parcele de teren (de 7.882 mp si de 6.529 mp) fac parte din intravilanul localitatii, desi acestea figurau in realitate in extravilan, si alti 50.000 euro pentru intocmirea unui proiect imobiliar si eliberarea autorizatiei de construire pentru ansamblul de locuinte care urma sa se realizeze pe un teren in suprafata de 6.600 mp, situat pe raza aceleiasi comune. 

In incercarea de a-si salva clientul de la revenirea la Penitenciarul Timisoara, unde a fost inchis in perioada arestului preventiv, avocatul bihorean Razvan Doseanu a solicitat instantei, la sfarsitul anului trecut, eliminarea din rechizitoriul intocmit de prcurori a stenogramelor si inregistrarilor audio efectuate de Florin Roman, cu tehnica instalata pe corp de specialistii DNA.

„Respinge exceptia nulitatii invocata de inculpatului Al Shawish Mueen prin aparator ales, avocat Doseanu Razvan, privind masurile de supraveghere tehnica, constand in inregistrarile efectuate de martorul denuntator Roman Florin Octavian cu tehnica pusa la dispozitie de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie, Serviciul Teritorial Timisoara. Fara cale de atac”, se mentioneaza in Incheierea de sedinta din 21.12.2023.

De asemenea, la termenul din 15.02.2024, Curtea de Apel a respins ca inadmisibila cererea de sesizare a Curtii Constitutionale a Romaniei cu exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 281 alin. (4) lit. „a” raportat la art. 281 alin. (1) lit. „b1″ Cod procedura penala, cu privire la o nulitate absoluta invocata de inculpat.

Asadar, dupa doua amanari succesive a pronuntarii, Mueen Al Shawish va afla verdictul final din razboiul sau cu arhitectul Florin Roman, cercetat si el intr-un dosar aflat la DNA. Reamintim ca, in prima instanta, la Tribunalul Timis, a fost condamnat la 1 an si 40 zile inchisoare, in regim de detentie.

„Amana deliberarea, redactarea si pronuntarea hotararii la data de 11.04.2024, cand pronuntarea va avea loc prin punerea hotararii la dispozitia partilor si a procurorului, prin mijlocirea grefei instantei”, se specifica in Incheierea – Amanare ulterioara a pronuntarii din 28.03.2024.

Dupa cum ar spune avocatul Razvan Doseanu, „sa nu zici ca nu ti-am spus”, desi la decizia judecatorilor va cantari greu si pledoaria celui de-al doilea aparator al milionarului iordanian, nimeni altul decat Sergiu Stanila, decanul Baroului Timis… (G.I.)

Leave a Reply