International Tattoo Convention Timisoara: Roberto Borsi, primul artist occidental care a devenit membru al familiei de tatuatori Horitoshi din Japonia, invitat special

Cea de-a doua editie a Timisoara International Tattoo Convention, va avea loc in perioada 12 – 14 aprilie 2024 la Iulius Congress Hall cu participarea a peste 80 de artisti tatuatori din Romania si din strainatate. Organizatorii acestui eveniment sunt Asociatia Art Attack si Salonul Timisoara Tattoo. Deschiderea oficiala a evenimentului a avut loc vineri, 12 aprilie, la ora 12.


In cadrul celor trei zile, la fata locului vor avea loc o serie de momente artistice. Printre acestea se numara si o lansare de carte dedicata artei tatuajelor japoneze sau o demonstratie de  kennjutsu (arta manuirii sabiei japoneze katana).

„Unul din invitatii speciali ai editiei din acest an este Roberto Borsi, un artist tatuator din Italia care are o experienta de peste 30 de ani. El a avut oportunitatea sa cunoasca familia de tatuatori Horitoshi din Japonia si a devenit primul artist occidental membru al acestei familii. In cadrul editiei din acest an a conventiei, artistul va lansa cartea Irezumi”, spune Sorin Stanca, din partea organizatorilor.

In cadrul acestui eveniment va avea loc un happening cultural in cadrul caruia publicul va avea parte de refacerea copertei originale a albumului „Cantafabule” al grupului Phoenix. Valeriu Sepi, un artist complet al zilelor noastre, cu o cariera internationala prodigioasa, membru al grupului Phoenix, va fi prezent la Timisoara International Tattoo Convention pentru vernisajul proiectului de restaurare culturala „Phoenix -Cantafabule”, alaturi de un alt artist local de calibru, dar din generatia mai tanara, Aurelian Scorobete.

„In cadrul evenimentului nostru vom reface coperta originala a legendarului album Cantafabule, editat de formatia Phoenix in 1975. E vorba de un album legendar a carui coperta a fost masacrata la vremea aparitiei acestuia. Dupa 49 de ani facem o restaurare culturala.

Cu aceasta ocazie Valeriu Sepi, Aurel Scorobete si artistii Timisoara Tattoo vor reface coperta originala a acestui material discografic special in istoria muzicii romanesti”, a spus Sorin Stanca din partea organizatorilor.

Conceptul legendarului album Cantafabule a plecat de la un bestiar din secolul al XIV-lea gasit de Andrei Ujica, iar coperta editiei din 1975 a fost cenzurata.

Vernisajul acestei sesiuni de restaurare culturala Phoenix – Cantafabule a avut loc vineri, 12 aprilie, de la ora 19, cu prezentarea lui Mimo Obradov.

Timisoara International Tattoo Convention include si sesiuni de Live Graffiti , demonstratii de breakdance cu White Steps Academy si diverse workshop-uri. La finalul fiecarei zile, organizatorii vor acorda premii, iar din juriu face parte si Remus Rotaru, lector universar doctor si prodecan al Facultatii de Arte din Timisoara.

Biletele pentru o zi costa 40 lei, abonamentele pentru trei zile costa 100 lei, iar mai multe informatii despre eveniment se pot gasi pe site-ul oficial al manifestarii https://www.tmconvention.com/

(Zoli Varga)

 

Leave a Reply