PIPL: Expozitie de pictura a artistului Romeo Ioan, actor la Teatrul National din Timisoara. “Sunt portretele unor oameni pe care nu i-am intalnit niciodata”

,,PIPL”. Acesta este titlul sub care se reunesc cele mai recente 21 creatii ale artistului Romeo Ioan. Expozitia este gazduita de Galeria PARK a Uniunii Artistilor Plastici, Filiala Timisoara, in perioada 12-26 aprilie 2024.


Vernisajul expozitiei a avut loc vineri, 12 aprilie, 2024, ora 18:00 la Galeria PARK, strada George Enescu, Nr.1, Timisoara.

Expozitia cuprinde o serie de 21 de portrete ale unor oameni care intr-un fel sau altul au avut un puternic impact asupra culturii sau istoriei universale. Portretele sunt realizate intr-o maniera personala, cu influente cubiste, minimaliste, pop-art.

Sunt portretele unor oameni pe care nu i-am intalnit niciodata in carne si oase si pe care nu-i voi intalni nici de acum incolo.

Singura legatura cu ele/ei, am putut-o realiza prin opera pe care ei insisi au realizat-o, sau faptele acestora care au schimbat cursul istoriei.

Lucrarile mele sunt memoria unui gest lasat de pensula cu pasta acrilica pe panza, care face ca aceste lucrari sa se numeasca picturi”, a declarat Romeo Ioan.

Actor al Teatrului National din Timisoara, Romeo Ioan este un artist vizual care a avut mai multe expozitii personale la Biblioteca Judeteana „Paul Iorgovici“ din Resita, la Teatrul National din Timisoara, Cafeneaua “PapiIIon“ (Timisoara), Teatrul ”EIectric Theater” (Timisoara), Asociatia Memorialul Revolutiei 16-22 Decembrie 1989 (Timisoara), Calpe Gallery Timisoara, Teatrul National Bucuresti, Gala Tanarului Actor HOP de la Mangalia, Muzeul Banatului Montan Resita, Muzeul de Arta Cluj-Napoca, Muzeul National al Literaturii Romane (Bucuresti).

Programul de functionare al Galeriei PARK de pe str. George Enescu, nr.1, este urmatorul: L-V, 10-18h. (I.P.)

Leave a Reply