Marea schisma din USR Timis: Cristian Mos acuza jocurile de putere ale primarului Dominic Fritz si anunta ca nu mai sustine proiectul politic numit USR

Cristian Mos, vicepresedintele Consiliului Judetean Timis si fost presedinte al USR Timis, se declara dezamagit de jocurile de putere ale colegului sau de partid, Dominic Fritz, primarul Timisoarei, si transmite ca nu mai sustine ”proiectul politic numit USR”.


Intr-un comunicat trimis presei, Mos condamna alianta electorala facuta de Dominic Fritz cu Ludovic Orban si Traian Basescu, „unii dintre dinozaurii din cauza carora am intrat in politica noi, ceilalti.”

”Au aparut mai multe stiri, in presa locala, legate de declaratiile mele dintr-un grup intern USR Timis si nu vreau sa las loc de speculatii.

Mai jos, regasiti pozitia mea oficiala in acest moment:

In calitate de vicepresedinte al Consiliului Judetean Timis, de membru fondator al USR Timis, fost presedinte al filialei judetene si fost membru in Biroul National USR, consider ca este momentul potrivit sa anunt ca ma aflu in imposibilitatea de a sustine acest proiect.

Filiala USR Timis nu ma mai reprezinta.

Astazi, aceasta organizatie nu mai este decat un instrument de manevra nu doar pentru Dominic Firtz, ci mai nou si pentru Alin Nica.

ADN-ul USR nu mai exista – a devenit oficial un partid „toti la fel”.

Astazi, Fritz se tine de mana cu Ludovic Orban si Basescu, unii dintre dinozaurii din cauza carora am intrat in politica noi, ceilalti.

In 2021, am crezut sincer ca Dominic Fritz poate duce mai departe misiunea noastra, ca el poate creste filiala USR Timis si ca intelege de ce e important sa ai in spate o filiala judeteana puternica, chiar daca tot ce iti doresti e Primaria Timisoara.

Ma intreb oare cati primari o sa mai aiba USR in Timis dupa alegerile din 9 iunie? Sau mai bine hai sa ne intrebam cate filiale locale active mai avem in judet azi?

Ce s-a ales de toata munca noastra de constructie din 2016 pana in 2021?

Incapabil sa aiba incredere in forta noastra ca echipa, Dominic Fritz a ales sa joace murdar, sa faca pacturi cu cele mai indoielnice personaje din peisajul politic local, sa se comporte exact ca un politician de rit vechi.

Nimeni nu vorbeste despre cum timp de 3 ani si pana acum 3 saptamani, ordinul de partid era: „Atacati-l pe Alin Nica!”, cel care sabota activitatea lui Fritz la orice pas. Iar acum, brusc, trebuie sa aplaudam cand Nica spune ca „simte ca s-a intors acasa, langa noi in USR”.

Aceasta nu este politica pe care eu vreau s-o fac.

Eu sunt tot cel din 2016 – cel care a fondat USR Timis cu mare incredere, pus pe treaba si care crede sincer ca doar cu oameni muncitori si corecti se pot obtine rezultate.
Iar rezultatele sunt singurele care conteaza in fata celor care ne ofera increderea lor – cetatenii.

Voi continua munca mea de vicepresedinte al Consiliului Judetean Timis, dar si parcursul politic asa cum consider ca este corect fata de cei care mi-au dat votul de incredere.

Mai am putere de munca si chef de treaba.

Mergem inainte cu oameni buni si incredere ca putem sa construim pe baze sanatoase, fara compromisuri”, spune Cristian Mos.

(Comunicat Cristian Mos)

UPDATE: Surse politice locale dau ca sigura plecarea lui Cristian Mos la REPER, partidul care-l sustine la Primaria Timisoara pe fostul sau coleg de la USR, Jani Raul Olajos. 

Sursa foto: Express de Banat

Leave a Reply