Primaria Timisoara a transformat Bulevardul Cetatii in loc de intalnire pentru intreaga comunitate! Scoala de Circ isi deschide clase in toate cartierele

Bulevardul Cetatii, devenit, prin investitia derulata de municipalitate, o artera etalon a mobilitatii urbane moderne si sustenabile, a fost astazi gazda evenimentului „Strazi pentru comunitate”. Primaria Timisoara, prin Casa de Cultura, aduce bucurie locuitorilor din cartiere, daruindu-le, pentru o zi, o strada circulata, in mod obisnuit, de masini si transformata in loc de desfasurare a unor activitati destinate tuturor varstelor.


Celebram aici o investitie europeana, bulevardul Cetatii, care devine astazi un bulevard al cetatii, un proiect pentru oameni, asa cum a fost, de altfel, obiectivul proiectului. Impreuna cu ADR Vest am reusit sa ducem aceasta investitie la bun sfarsit.

Inca o dovada ca fondurile europene si apartenenta noastra la Uniunea Europeana genereaza prosperitate. Si pe partea de transport public acest bulevard si-a aratat deja utilitatea. In primele 6 saptamani de la deschiderea bulevardului am avut peste 155 000 de calatorii validate si peste 5500 de ture de tramvai. Ma bucur ca au venit astazi pe Cetatii mii de oameni, sa se bucure de aceasta investitie si vom continua sa facem investitii pentru oameni in Timisoara”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Bulevardul Cetatii a fost plin de bucuria timisorenilor de toate varstele, din zona, dar si din alte cartiere ale orasului. Activitatile au  inceput de la ora 11, cand 250 de copii au luat startul la Crosul Cetatii, intr-o competitie unde fiecare participant a fost un invingator.

Spectacole de teatru, de dans, de muzica, ateliere unde toti au avut posibilitatea sa isi puna in valoare abilitatile sau sa invete ceva nou, sesiuni de sport in aer liber au colorat ziua celor care au ales sa vina pe Cetatii pentru a petrece timp de calitate in comunitate.

Elevii Scolilor Gimnaziale 19 si 24 au fost si artisti, evoluand pe scena cu momente artistice proprii, dar si spectatori la surprizele artistice pregatite pentru ei: teatru pentru copii, dans, ateliere de manuit papusi. Cei mici au mai avut ocazia sa isi arate creativitatea, desenand pe asfalt. Seniorii au intrat si ei in competitie la sah, table, rebus, integrame si sudoku.

Cei interesati au putut afla cum se ingrijesc plantele sau cum sunt realizate impletiturile din nuiele, iar cei dornici de si mai multa miscare au avut posibilitatea sa joace ping-pong, baschet, volei sau sa traga cu arcul. Mii de timisoreni au fost prezenti, de-a lungul zilei la momentele diverse ale evenimentului „Strazi pentru comunitate”.

Bulevardul Cetatii, cu cele doua benzi pe sens, linie inierbata de tramvai, trotuare refacute si piste de biciclete, s-a dovedit un cadru perfect pentru o duminica pe placul tuturor. Valoarea totala a proiectului este de 110.805.689 lei, din care 66.631.207 lei reprezinta cofinantarea Uniunii Europene, din Fondul European de Dezvoltare Regionala, prin Programul Regional Vest.

In cadrul proiectului, linia de tramvai a fost refacuta si modernizata, au fost amenajate statii noi de tramvai, sistemul rutier a fost reabilitat, trotuarele de pe toata lungimea traseului au fost, de asemenea, refacute. S-a amenajat spatiul verde, au fost realizate noi piste pentru biciclisti si au fost plantati sute de arbori. Retele de apa-canal, termoficare, iluminat public au fost schimbate si cablurile aeriene au fost introduse in subteran.

Municipiul Timisoara, in calitate de beneficiar si Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest in calitate de Autoritate de Management, au semnat contractul de finantare nerambursabila a proiectului „Reabilitare linii de tramvai si modernizarea tramei stradale in Municipiul Timisoara, Traseul 4 – Bulevardul Cetatii”, cod SMIS: 303614, la finalul anului trecut. (Primaria Timisoara, Serviciul Comunicare)

Leave a Reply