Dezvoltatorii imobiliari din Timis au luat cu “asalt” Centrul Regional de Afaceri, pentru a-i pune intrebari inspectorului sef al Inspectoratului Judetean in Constructii, Vergina Popescu

Sala arhiplina, azi, la Centrul Regional de Afaceri din Timisoara, la seminarul de informare privind aspecte ale legislatiei in vigoare in domeniul constructiilor organizat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis in colaborare cu Inspectoratul Judetean in Constructii Timis.


Peste 100 de antreprenori din domeniul contructiilor, dar si arhitecti si diriginti de santier, au tinut sa fie prezenti la intalnirea cu Vergina Popescu, inspector sef judetean Inspectoratul Judetean in Constructii Timis, mai cu seama ca o intalnire cu sefa controlului in domeniul constructiilor din Timis este destul de dificil de planificat.

De fapt, acest aspect a fost scos in evidenta si de inspectorul sef Vergina Popescu, care a subliniat faptul ca participarea la seminar a fost autorizata, destul de greu, de la nivel central si ca intalnirea reprezentantilor Inspectoratul Judetean in Constructii Timis cu antreprenori din domeniul contructiilor nu se desfasoara sub egida Prefecturii Timis, ci sub cel al Inspectoratului de Stat in Constructii.

„N-am reusit sa mai participam la intalnirile organizate de Camera de Comert, de aproape 7 ani, pentru ca suntem functionari publici si avem unele limite. Exista prevederi legislative care nu se inteleg sau care nu se incadreaza in domeniu, tocmai de aceea sunt importante intalnirile cu investitorii din domeniu”, a recunoscut Vergina Popescu.

In acest context, a mentionat si temele de interes pe care urma sa le abordeze la seminarul organizat de CCIAT: proprietatea, responsabilitati si obligatii, dar si – un subiect plin de asperitati – receptia constructiei si garantiile de care beneficiaza noul proprietar.

Tocmai de aceea, in cele aproape 3 ore de discutii cu participantii la seminar, de mare ajutor s-a dovedit a fi conf. univ. dr. Simion Alexandru Pescari, prorectorul Universitatii Politehnica Timisoara, care a raspuns la mai multe intrebari de specialitate adresate de intreprinzatorii prezenti in sala. (G.I.)

Leave a Reply