Israel a atacat Iranul. Explozii la Isfahan, care se afla in centrul programului nuclear iranian

Israelul a atacat, vineri dimineata, Iranul, ca raspuns la atacul rachete si drone declansat de Iran, in urma cu o saptamana. Informatia a fost confirmata pentru presa internationala de 2 oficiali americani. Exploziile s-au auzit in centrul orasului Isfahan, in aceasta dimineata, devreme, scrie presa iraniana, care precizeaza ca sistemul de aparare iranian a distrus 3 drone.


Isfahan se afla in centrul programului nuclear iranian, gazduieste o baza aeriana si mai multe situri militare unde se afla avioane de vanatoare.

Armata israeliana a declarat ca “nu are un comentariu in acest moment”, cand a fost intrebata de CNN despre rapoartele privind exploziile din Iran.

Rapoartele privind exploziile au venit la cateva ore dupa ce ministrul iranian de externe, Hossein Amir-Abdollahian, a declarat pentru CNN ca, daca Israelul va intreprinde orice alta actiune militara impotriva Iranului, raspunsul sau va fi “imediat si la nivel maxim”.

In urma cu o saptamana, Iranul a lansat peste 300 de rachete si drone spre Israel, intr-un atac fara precedent. Teheranul a sustinut ca acest atac a fost un raspuns la o presupusa lovitura israeliana asupra consulatului sau din Siria, in urma careia au murit 13 persoane

Israelul si aliatii occidentali au reusit sa doboare majoritatea rachetelor inainte ca acestea sa ajunga pe teritoriul israelian

Israelul a indicat ca va riposta pentru a descuraja Iranul sa loveasca din nou, desi liderii internationali au indemnat tara sa dea dovada de retinere.

Update: Instalatiile nucleare din regiunea Isfahan sunt ”in totala siguranta”, nefiind afectate de explozii, a anuntat vineri agentia de stat iraniana Tasnim, citata de rfi.fr. (I.P.)

Sursa: rfi.fr/ro/

Leave a Reply