Un avion cu 128 de pasageri la bord a aterizat de urgenta pe aeroportul din Timisoara, dupa o amenintare cu bomba

Un avion care apartine unei companii din România si care efectua un zbor charter din Polonia spre Egipt, a aterizat de urgenta pe aeroportul din Timisoara, dupa o amenintare cu bomba. Alerta a fost lansata in timp ce aeronava se afla deasupra Serbiei, asa ca pilotii au cerut dreptul de a ateriza pe cel mai apropiat aeroport, adica cel din Timisoara.


Din cauza pericolului, autoritatile din tara au activat planul rosu si toti pasagerii au fost evacuati in siguranta. Avionul care avea 128 de pasageri la bord a primit amenintarea cu bomba in timp ce se afla pe teritoriul Serbiei. Aeronava a aterizat de urgenta pe aeroportul din Timisoara imediat dupa miezul noptii.

“Pilotul a luat decizia de a ateriza la Timisoara, atunci am fost anuntati, am anuntat toate fortele de ordine. Aeronava a aterizat la 00:03, toata lumea a fost prezenta, pompierii, politia, salvarea, toate fortele de ordine”, a spus Daniel Stamatovici, directorul aeroportului.

Pasagerii au fost evacuati, iar aeronava a fost verificata de trupele speciale si nu a fost in pericol. “Nu ni s-a comunicat nimic. Femeile erau speriate, copiii plangeau. S-a cautat prin bagaje. Mai tarziu, am aflat ca a fost alarma cu bomba. Foarte neprofesinist”, a declarat unul dintre pasageri.

Aeronava care a aterizat pe aeroportul din Timisoara a decolat din Polonia si trebuia sa ajunga in Egipt.

Alarma a fost data de un polonez care a pierdut avionul. Acesta a sunat la aeroportul din Polonia si a anuntat ca este o bomba la bordul aeronavei, in speranta ca echipajul va lua decizia de a se intoarce din drum si astfel va putea pleca si el in Egipt. (V.E.)

Leave a Reply