BREAKING NEWS! Un maior din cadrul SRI Arad, arestat preventiv intr-un dosar de trafic de droguri instrumentat de procurorii DIICOT    Directorul Politiei Locale Timisoara, Dorel Cojan, care cumuleaza salariul de functionar public cu pensia MAI, a avut anul trecut venituri de aproape 150.000 de lei     Tribunalul Timis a emis un mandat de arestare pe 30 de zile pentru Vajna Franz, acuzat de loviri sau vatamari cauzatoare de moarte    Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au decis cercetarea in libertate a lui Fercovici Ciprian, acuzat de comiterea a doua fapte de violare de domiciliu    Pasagerul cu numarul 1.000.000, primit cu sampanie pe Aeroportul International Timisoara    Atentate teroriste soldate cu morti si raniti in Spania, Rusia, Finlanda si Australia, agresorii folosind masini sau arme albe

Dileme politice! Cat de mult se va implica liderul PSD Timis, Titu Bojin, in sprijinirea “logistica” a candidatului Victor Ponta, in tentativa acestuia de a deveni presedintele Romaniei?

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Titu Bojin

Aflat in “pole position” in toate sondajele de opinie referitoare la sansele candidatilor la alegerile prezidentiale din acest an, Victor Ponta s-ar putea trezi cu un scor electoral sub asteptari in Timis, judetul socrului sau Ilie Sarbu, din cauza unei dispute mai vechi cu presedintele PSD Timis, Titu Bojin.

Raceala dintre cei doi lideri ai PSD s-a instaurat de mai multa vreme, insa a devenit publica si evidenta in februarie 2011, cand Bojin a fost lasat sa astepte aproape o ora in fata Primariei Timisoara, in timp ce Victor Ponta si prim-vicepresedintele filialei, Sorin Grindeanu, negociau cu Gheorghe Ciuhandu izolarea politica a PD-L in Timis.

Motivul acestei “fracturi” dintre Victor Ponta si Titu Bojin, despre care se vorbeste in mai toate cercurile anti-premier din Bucuresti, apare intr-o scrisoare-interpelare redactata de senatorul de Satu Mare, Valer Marian, printre alte 21 de intrebari retorice la care Victor Ponta este somat sa raspunda.

“Am decis ca, prin aceasta scrisoare-interpelare, sa va adresez mai multe intrebari legate de anumite aspecte nebuloase din trecutul si prezentul dumneavoastra, pe care le voi dezvolta ulterior intr-o ampla declaratie politica! Chiar daca aspectele mai grave si interesante din aceasta declaratie au fost verificate si rasverificate din mai multe surse, fiind de profesie jurist, inclusiv fost procuror ca si dumneavoastra, am decis sa respect o regula străveche de drept „Audiatur alter pares” (Asculta si cealalta parte), pe care dumneavoastra nu ati respectat-o in cazul excluderii mele abuzive din PSD. Consider ca după nefastul episod Ceausescu, romanii au dreptul sa cunoasca partile mai intunecate din biografia conducatorilor lor”, spune Valer Marian in preambulul scrisorii care, in iunie 2013, a fost inregistrata si la Senat.

Dupa trecerea in revista a mai multor episoade din viata si opera lui Victor Ponta, printre care la loc de cinste se afla si tema ofiterului acoperit – preluata si dezvoltata ulterior si de presedintele Traian Basescu, senatorul de Satu Mare invoca si litigiul cu Titu Bojin.

bojin asteapta in fata Primariei

 

“Daca, impreuna cu amicul Dan Sova, i-ati solicitat si ati primit de la actualul presedinte al Organizatiei judetene PSD si al Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin, pe-atunci directorul Directiei Regionale Banat Apele Romane, suma de 50.000 de euro pentru a-l apara pe fiul sau vitreg intr-un proces penal la Inalta Curte de Casatie si Justitie, promitandu-i ca veti rezolva cu presedintele completului de judecata? Fiind chestionat ulterior, judecatorul in cauza a afirmat ca nu ati facut niciun demers in acest sens”, se mentioneaza in “rechizitoriul” epistolar la adresa lui Victor Ponta, la care premierul a ramas pasiv, fara a fi considerat ca a fost defaimat in vreun fel de fostul lider al PSD Satu Mare.

Tema onorariului incasat de Victor Ponta si Dan Sova pentru a-l scoate basma curata la Inalta Curte de Casatie si Justitie pe Ovidiu Bojin, care primise trei ani cu suspendare intr-un dosar cu carduri clonate instrumentat de DIICOT Timisoara, este prezenta si in cercurile Opozitiei de pe malurile Dambovitei.

“Dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins recursul din dosarul cardurilor clonate, iar fiul lui Titu Bojin a ramas cu pedeapsa de trei ani de inchisoare cu suspendare, actualul presedinte al Consiliului Judetean a facut o criza de nervi, a cerut banii inapoi. S-a considerat tras pe sfoara, si pe buna dreptate! Ponta a refuzat sa-i inapoieze banii, motiv pentru care Titu Bojin i-a cerut socrului Ilie Sarbu sa rezolve problema. Nici acesta nu l-a putut indupleca pe Ponta si Sova sa dea banii inpoi si, de atunci, intre Ponta si Bojin s-a instalat o stare de neincredere permanenta, o tensiune care abia poate fi tinuta sub control”, ne-a dezvaluit un jurnalist de investigatie politica din Bucuresti.

In aceste conditii, daca scandalul onorariului este real, apare legitima intrebarea: cat de mult se va implica Titu Bojin pentru ca Victor Ponta sa ajunga presedinte si cu votul membrilor si simpatizantilor PSD din judetul Timis? Raspunsul, doar peste cateva zile…

Vlad Enciu

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

2 Responses to Dileme politice! Cat de mult se va implica liderul PSD Timis, Titu Bojin, in sprijinirea “logistica” a candidatului Victor Ponta, in tentativa acestuia de a deveni presedintele Romaniei?

  1. mara says:

    Incredibil! Ponta l-a tepuit pe Bojin cu 50.000 de euro? asta e chiar incredibil!

  2. Site says:

    O informatie bomba si in acelasi timp si o acuzatie extrem de grava care obligatorie trebuie anchetata de parchet.un presedinte cu o asemenea acuzatie de mita e inadmisibil

Leave a Reply

%d bloggers like this: