BREAKING NEWS! Dosarul in care Stana Izbasa, vedeta muzicii populare banatene, a fost condamnata la inchisoare, revine in atentia publica la 12 ani de la prima sentinta    Fratele cantaretului banatean Lucian Dragan a decedat in urma unui accident rutier    Terenul pe care s-a aflat fosta fabrica Modern, unde ar fi trebuit sa se construiasca un centru comercial, vandut de israelienii de la Plaza Centers cu 7,5 milioane de euro    Atentie, soferi! Pasajul Jiul din Timisoara va fi complet inchis pana in data de 10 septembrie    Amenzi in valoare de 5,7 milioane de lei aplicate de politisti in primele zile ale minivacantei de Sfanta Marie    O asistenta in varsta de 46 de ani, de la un spital din Arad, internata in stare grava la Casa Austria din Timisoara, dupa ce s-a aruncat in gol de la etajul IV al blocului in care locuieste

CRONICA FEST-FDR! Visinii au dat in floare in parcarea hotelului Timisoara, apoi au palit si s-au transformat in flacari! Un spectacol fabulos montat de ucrainenii de la Voskresinnia Theatre!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Livada de visini16

O Livada de visini dupa Cehov, in montarea intensa a ucrainenilor de la Voskresinnia Theatre si Medio Monte, un performance care a transformat in teatru pur instalatia scenografica, muzica, arta video si literatura, sunt cele doua spectacole care au dat startul celei de a doua etape a Festivalului European al Spectacolului – Festivalul Dramaturgiei Romanesti (FEST – FDR), eveniment organizat de Teatrul National Timisoara cu sprijinul Primariei si al Consiliului Local al Municipiului Timisoara.

De cate ori avem ocazia sa vedem un spectacol de teatru in parcare, si nu orice fel de spectacol? FEST – FDR2015 a facut posibil acest lucru! Astfel, duminica si luni (7 si 8 iunie), in parcarea Hotelului Timisoara visinii au dat in floare,  apoi au palit si s-au transformat in flacari.

In ciripit de pasarele, publicul a fost invitat marti seara (9 iunie) sa porneasca in cautarea domnului Lang, in foyerul si pe scena Salii Mari a Teatrului National din Timisoara, prin fabuloasa lume a lui Medio Monte. Un univers care le vorbeste celor prezenti despre o lume disparuta si, poate, despre lipsa de timp si poluarea acustica a zilelor noastre. Liz si Henrieta, cele doua personaje interpretate de Florin Vidamski si Richard Balint, purtand cele doua superbe costume realizate de Helmut Sturmer, intra in labirintul din Monte Medio si ii invita pe spectatori sa ia parte la un exercitiu de expresivitate scenica.

livada

FEST – FDR continua cu spectacole la fel de incitante: astazi, de la ora 19, Dragos Pop propune spectatorilor FEST-FDR o cura de ras in Cireada de pe tort, iar ziua se va incheia incepand cu ora 22 cu un fabulos spectacol de teatru-circ al francezilor de la Underclouds Cie, Funambus, o poveste concentrata in tensiunea unei corzi pe care doi acrobati-actori evolueaza.  Ziua de maine, 11 iunie, readuce autobusul fabulos – Funambus, tot de la ora 22, precedat fiind de o intalnire epocala cu Moromete si Cocosila – pe care spectatorii ii pot intalni in spectacolul Pai… despre ce vorbim noi aici, domnule? in adaptarea lui Catalin Stefanescu si regia lui Alexandru Dabija. Doua personaje celebre intrupate de doi actori la fel de cunoscuti: Marcel Iures si George Mihaita.

FEST-FDR 2015 continua pana sambata, 13 iunie. Vom reveni cu noutati in zilele ce urmeaza.

 

Foto: Adrian Piclisan / TNTm

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

%d bloggers like this: