“HARTA” COZILOR DIN VAMI! Politia de Frontiera a lansat o aplicatie online care arata in timp real lungimea cozilor in punctele de trecere a frontierei! Aplicatia poate fi accesata la www.politiadefrontiera.ro

vama cenad

O aplicatie online care arata in timp real daca un punct de trecere a frontierei este aglomerat sau nu a fost lansata pe site-ul politiadefrontiera.ro. Aplicatia contine timpii de asteptare pentru autoturisme si camioane, atat pe sensul de intrare, cat si pe cel de iesire din Romania.


Oricine detine un telefon mobil cu acces la internat poate afla din timp care este cel mai bun traseu de urmat pentru a tranzita punctele de trecere a frontierei, atat pe sensul de intrare, cat și pe cel de ieșire din tara. Pe site-ul Politiei de Frontiera poate fi vizualizata media timpilor de asteptare in punctele rutiere de trecere a frontierei deschise traficului international.

Pentru evitarea aglomerarilor, Politia de Frontiera Romana recomanda participantilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontiera existente la granita (de exemplu, la granita cu Ungaria sunt deschise 11 puncte de trecere a frontierei, la granita cu Republica Moldova sunt sase puncte de trecere), astfel incat sa se preintampine aparitia suprasolicitarilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui numar mare de calatori, intr-un timp foarte scurt.

Aplicatia online contine date despre timpii de asteptare pentru doua tipuri de vehicule, autoturisme si camioane, atat pe sensul de intrare, cat si pe cel de iesire din Romania. De asemenea, este precizat, pentru fiecare punct de trecere a frontierei, numarul arterelor de control, pe fiecare sens.

Actualizarile se fac periodic – “la intervale de aproximativ doua ore sau cand situatia o impune”, potrivit politiadefrontiera.ro.

Peste 1,2 milioane de persoane au tranzitat punctele de trecere a frontierei Romaniei in aceasta saptamana. (Vlad Enciu)

Leave a Reply