BREAKING NEWS! Un maior din cadrul SRI Arad, arestat preventiv intr-un dosar de trafic de droguri instrumentat de procurorii DIICOT    Directorul Politiei Locale Timisoara, Dorel Cojan, care cumuleaza salariul de functionar public cu pensia MAI, a avut anul trecut venituri de aproape 150.000 de lei     Tribunalul Timis a emis un mandat de arestare pe 30 de zile pentru Vajna Franz, acuzat de loviri sau vatamari cauzatoare de moarte    Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au decis cercetarea in libertate a lui Fercovici Ciprian, acuzat de comiterea a doua fapte de violare de domiciliu    Pasagerul cu numarul 1.000.000, primit cu sampanie pe Aeroportul International Timisoara    Atentate teroriste soldate cu morti si raniti in Spania, Rusia, Finlanda si Australia, agresorii folosind masini sau arme albe

APT COMBATANT! Numirea colonelulului Remus Cimpan la comanda Gruparii de Jandarmi Mobila Timisoara nu aduce atingere imaginii publice a unitatii! Reprezentantii Jandarmeriei Romane considera ca ofiterul a fost absolvit de acuzatia de omor

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

cimpan11

Protestul revolutionarilor fata de numirea colonelului Remus Cimpan la comanda Gruparii de Jandarmi Mobila “Glad Voievod” Timisoara, in conditiile in care ofiterul a fost cercetat de procurorii militari pentru infractiunea de omor, nu pare sa aiba efectul scontat la varful Jandarmeriei Romane.

“Consideram ca nu exista aspecte care sa aduca atingere imaginii publice a Gruparii Mobile “Glad Voievod” Timisoara”, considera mai marii Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane intr-o adresa remisa redactiei Impactpress si semnata de maiorul Mihaela Martescu.

In motivarea raspunsului la intrebarea ce viza aceasta numire controversata, reprezentantii Jandarmeriei Romane sustin ca desemnarea colonelului Remus Cimpan in functia de comandant al Gruparii Mobile “Glad Voievod” Timisoara s-a facut in urma parcurgerii transparente a unor proceduri, iar acuzatia de omor a fost inlaturata de catre procurorii militari.

Astfel, ne-au fost puse la dispozitie rezolutiile procurorilor militari din 1990 si 2009, in ambele cazuri fiind vorba despre neinceperea urmaririi penale. Conform documentelor atasate la raspunsul primit din partea Jandarmeriei Romane, in 19.12.1990, procurorul militar Petre Izdrescu, seful Parchetului Militar Timisoara de la acea vreme, a transmis comandantului UM 0389 Lugoj faptul ca prin rezolutia 134/P/90 s-a dispus sa nu se inceapa urmarirea penala fata de lt. Cimpan Remus pentru savarsirea infractiunii de omor “deoarece din cercetarile efectuate rezulta ca exista una dintre cauzele care inlatura caracterul penal al faptei, respectiv eroarea de fapt”.

De asemenea, prin rezolutia 32/P/2009, din data de 19 noiembrie 2009, procurorul militar Nicolae Coteanu, de la Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti, a dispus neinceperea urmaririi penale pentru infractiunea de omor. “In momentul in care a actionat in stare de necesitate si de alarmare a unitatii, lt. Cimpan Remus nu cunostea imprejurarea ca cel aparut in spatele dispozitivului de aparare, nu este terorist. La producerea evenimentului a contribuit in mod deosebit culpa victimei, care, contrar ordinului primit, din proprie initiativa, s-a deplasat in zona dispozitivului de aparare, imbracat civil si fara vreun semn distinctiv”, precizeaza procurorul.

Victima, lt. Boara Dorel, a fost impuscata mortal, dupa ce a iesit din dormitor si s-a deplasat in spatele dispozitivului de aparare al unitatii comandat de lt. Remus Cimpan. “Vazand ca o persoana civila se deplasa suspect in spatele dispozitivului, a deschis focul, tragand doua rafale de arma. Victima a decedat pe loc, ca urmare a socului traumatic si hemoragic consecutiv unor multiple plagi impuscate transfixiante la nivelul capului, abdomenului si coapselor”, se mentioneaza in referatul procurorului.

Abia in cursul zilei de 23.12,1989 s-a stabilit ca, de fapt, unitatea din Lugoj nu fusese atacata si ca cel impuscat nu era terorist.

Reluarea cercetarii in dosarul de omor al colonelului Remus Cimpan, in 2009, a fost declansata de semnalarea anonima venita, in 26.05.2009, din partea unui grup de cetateni ai orasului Lugoj. (G.I.)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

One Response to APT COMBATANT! Numirea colonelulului Remus Cimpan la comanda Gruparii de Jandarmi Mobila Timisoara nu aduce atingere imaginii publice a unitatii! Reprezentantii Jandarmeriei Romane considera ca ofiterul a fost absolvit de acuzatia de omor

  1. codruta says:

    daca era stare de necesitate, orice masura era permisa! inclusiv tragerea fara somatie

Leave a Reply

%d bloggers like this: