BREAKING NEWS! Mihai Tudose a demisionat din functia de premier, dupa retragerea sprijinului politic de catre PSD, aducand tara in pragul alegerilor anticipate    Martorul-cheie din dosarul de coruptie in care este cercetat fostul inspector sef al IPJ Timis, Sorin Munteanu, va fi audiat, marti, la DNA     In emisiunea Bursa afacerilor de astazi, de la ora 19, la TV Europa Nova, vor fi prezentate imagini cu agresarea violenta a doi tineri nevinovati de catre politisti, la Urseni     Judecatoarea Lavinia Cotofana, de la Judecatoria Arad, a atacat in instanta decretul prezidential de excludere din magistratura    Politia Locala Timisoara a descoperit ca aproape jumatate dintre societatile comerciale din zona Pietei Aurora functioneaza in ilegalitate    Creditorii firmei Norad Timisoara, apartinand italianului Carlo Marchegiano, intrata in insolventa, se pot inscrie la masa credala doar pana la termenul din 22 ianuarie 2018

PERCHEZITII! Mascatii au descins la palatele clanurilor tiganesti din Lugoj! Se investigheaza daca firmele bulibasei Iulian Bot, alaturi de cele patronate de sotia regelui Dorin Cioaba, fac parte din lantul evazionist al tiganilor din Strehaia

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Mai multe firme si palate apartinand clanurilor tiganesti din Lugoj au fost luate cu asalt, miercuri dimineata, de politisti din cadrul IPJ Mehedinti, care efectueaza cercetari intr-un amplu dosar de evaziune fiscala, cu un prejudiciu de peste 5 milioane de euro.

Descinderile au fost coordonate de Directia de Investigare a Criminalitatii Economice, intrucat sumele obtinute din evaziune fiscala au fost supuse procesului de spalare a banilor.

In conditiile in care ancheta vizeaza tot lantul de firme care a avut conexiuni cu tiganii din Strehaia, politistii au descoperit ca fenomenul facturilor false s-ar fi raspandit si in mediul de afaceri al bastanilor din Lugoj.

In cazul in care fotografia de pe Facebook – in care regele tiganilor, Dorin Cioaba, se afla in vizita la bulibasa Iulian Bot, tatal controversatului corupator de politisti Vifor – este reala, nu este exclus ca printre palatele perchezitionate miercuri dimineata sa se afle si cel al clanului Bot.

De altfel, printre cele 32 de persoane retinute in urma descinderilor si conduse la audieri la Politia Mehedinti se afla si Sighisoara Cioaba, sotia regelui tiganilor, acuzata de inregistrarea in contabilitatea firmelor sale a patru facturi in valoare de 20.000 de lei, despre care anchetatorii sustin ca sunt fictive.

„Au venit cu mascatii. E tipic politiei cu care actionează si organele de anchetare sa faca circ. Va dati seama, suntem o familie de infractori! Erau si copiii. Mi-au batut la usa. Eu am si diabet. M-am speriat cand am vazut maimutele acolo. Ce am facut? Am colaborat cu o firma. Foarte bine. Ce nu avem voie?”, a declarat Dorin Cioaba dupa vizita mascatilor.

Potrivit politistilor, in perioada 2009-2014, reprezentantii mai multor societati comerciale ar fi creat un circuit infractional evazionist in scopul eludarii obligatiilor fiscale. Mai exact, suspectii ar fi inregistrat in contabilitatea societatilor comerciale mai multe facturi fiscale bazate pe operatiuni comerciale fictive, in valoare de peste 18,4 milioane de euro.

Pentru acestea, spun politistii, s-ar fi dedus ilegal TVA, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la peste 5 milioane de euro. Ulterior, sumele ar fi fost supuse procesului de spalare a banilor. In afara de Timis, politistii au mai facut perchezitii in Mehedinti, Arges, Cluj, Sibiu, Dolj, Gorj, Hunedoara si Bucuresti. (G.I.)

UPDATE! Potrivtit Inspectoratului General al Politiei Romane, in urma celor 28 de perchezitii facute de politistii din Mehedinti si ai Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice a Politiei Romane in judetele Mehedinti, Timis, Arges, Cluj, Sibiu, Hunedoara, Dolj, Gorj, precum si in municipiul Bucuresti, la persoane suspectate ca ar fi cauzat un prejudiciu de peste 5 milioane de euro, prin evaziune fiscala si spalarea banilor, au fost confiscate doua masini de lux, precum si 792.500 de lei, 47.935 de euro si 800 de dolari si 97.000 de lei in cont bancar. De asemenea, trei barbati cu varste cuprinse intre 33 si 37 de ani, din Strehaia, au fost retinuti pentru 24 de ore.  

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

%d bloggers like this: