PREMIERA! Un politist banatean obliga Ministerul de Interne sa-i dea gradul de subinspector! Agentul a castigat examenul de trecere in corpul ofiterilor, insa MAI a incercat sa nu valideze rezultatul

Un abuz de drept al Ministerului Afacerilor Interne a fost corectat de o instanta de judecata de pe raza Curtii de Apel Timisoara, judecatorii obligandu-i pe subordonatii ministrului Carmen Dan sa respecte legea.


Hotararea Tribunalului Caras-Severin, extrem de curajoasa in contextul in care s-a cenzurat o decizie ministeriala, deschide poarta catre justitie a tuturor politistilor care, in ultimii ani, s-au resemnat dupa ce au fost victimele unor hotarari strambe ale superiorilor.

“Este vorba despre o actiune impotriva unui Inspectorat de politie si a Ministerului de Interne, admisa in premiera nationala. Instanta de judecata a obligat Ministerul de Interne sa recunoasca un examen de intrare in corpul ofiterilor promovat cu cea mai mare nota de politistul pe care-l reprezint si sa-i plateasca drepturile salariale la zi”, ne-a declarat avocatul Alin Socol.

De fapt, ce abuz de drept a cenzurat instanta de judecata? In octombrie 2016, agentul de politie Cosmin Serediuc, de la Politia Orasului Otelu Rosu, s-a prezentat la concursul pentru intrarea in corpul ofiterilor. A luat cea mai mare nota, a fost declarat admis, iar sefii IPJ Caras-Severin au cerut IGPR si MAI emiterea Ordinului de numire in functia de ofiter la Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice.

Ei, bine, baietii destepti de la Cadrele ministerului au refuzat numirea pe considerentul ca Serediuc nu indeplinea conditiile pentru participare la concurs. Mai exact, se cerea specializarea in ramura Economie, iar politistul este absolvent de Stiinte Economice, dar specializarea Marketing.

“MAI nu putea sa refuze emiterea ordinului pe cale administrativa fara ca entitatea organizatoare IPJ Caras-Severin, chiar daca a validat rezultatul examenului, sa ceara in Contencios Administrativ anularea acestuia, fapt neparcurs de catre acea entitate juridica, fiind in prezenta unui abuz de drept din partea MAI”, mai spune avocatul.

In aceste conditii, Tribunalul Caras-Severin a hotarat ca politistul sa fie incadrat ca ofiter si sa i se plateasca salariile restante la nivelul noii functii. “Obliga paratul Ministerul Afacerilor Interne la emiterea Ordinului de acordare a gradului profesional de subinspector de politie si paratul Inspectoratul de Politie al Judetului Caras-Severin la emiterea dispozitiei de numire in funcţia de ofiter I la Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice Otelu Rosu. Obligă paratii la plata diferentei drepturilor salariale incepand cu 26.11.2016”, se mentioneaza in hotararea Tribunalului Caras-Severin.

In conditiile in care sentinta poate fi atacata cu apel, este posibil ca subordonatii lui Carmen Dan sa fi atacat deja hotararea instantei de fond si astepta decizia finala din partea Curtii de Apel Timisoara. (G.I.)

One thought on “PREMIERA! Un politist banatean obliga Ministerul de Interne sa-i dea gradul de subinspector! Agentul a castigat examenul de trecere in corpul ofiterilor, insa MAI a incercat sa nu valideze rezultatul

Leave a Reply