BREAKING NEWS! La Spitalul de Psihiatrie din Jebel sunt reclamate o serie de aranjamente pentru castigarea concursului de manager de catre medicul sarb Mihajloviċ Vidosav     Consilierii judeteni din Timis au votat si semnat, in unanimitate, declaratia simbolica de reunire a Republicii Moldova cu Romania    Un student din Timisoara a distrus nu mai putin de 26 de ghivece ornamentale de pe Podul Michelangelo, convins ca un dosar penal pentru distrugere ii va aduce noroc    Viceprimarul Timisoarei, Dan Diaconu, a castigat procesul cu Agenția Nationala de Integritate, dupa trei ani de procese in care a contestat decizia ca ar fi fost incompatibil     Comandantul Jandarmeriei Romane, colonelul Sebastian Cucos, a cerut verificarea de urgenta a imprejurarilor in care o persoana surdo-muta a fost amendata pentru tulburarea linistii si ordinii publice la Congresul PSD    Brindusa Armanca despre difuzarea interviului cu Sebastian Ghita: "TVR a comis un abuz de incredere, folosind canalul public in favoarea infractorilor politici si in afara interesului public"

INTERPELARE! Deputatul Cornel Samartinean bate la poarta Ministerului Transporturilor cu o noua intrebare: cand incep lucrarile la Centura de Sud a Timisoarei?

In calitate de deputat ales in circumscriptia electorala nr. 37 Timis, am readus si am depus in scris a zecea intrebare (nr.2861A/12.02.2018) adresata Ministerului Transporturilor referitoare la situatia dezastruoasa a infrastructurii judetului Timis in ceea ce priveste nedemararea procedurilor de finantare si executie a lucrarilor de finalizare a Centurii Sud a municipiului Timisoara – varianta de ocolire.

Romania continua sa fie la coada Europei la capitolul infrastructura rutiera, in timp ce pe soselele patriei mor zilnic oameni din cauza unei retele de transport subdimensionate si nemodernizate.

Modul in care s-au cheltuit sumele destinate aceastor investitii reprezinta o masura a risipei realizate de-a lungul timpului, avand in vedere ca fosta CNADNR SA avea anual un buget de 1,5-2 miliarde de euro, atat pentru autostrazi, cat si pentru  drumuri nationale, dar rezultatele au intarziat sa apara.

Consider ca CNAIR SA ar trebui sa fie o companie de interes strategic national, cu rol deosebit de important in dezvoltarea retelei de autostrazi si in conectarea Romaniei la rutele europene printr-o infrastructura bine dezvoltata. Din 2008 pana in prezent, fosta CNADNR SA, actuala CNAIR SA a avut un buget cumulat de circa 13,5 miliarde de euro, bani suficienti pentru constructia a aproape 2.000 de kilometri de autostrazi.

Subliniez faptul ca obiectivul Centura Sud a municipiului Timisoara – varianta de ocolire, cod obiectiv nr.718, prevazut in Anexa 3/24/29 din Legea nr.2/2018, legea bugetului de stat pe anul 2018, nu este inclus in Programul de guvernare 2018-2020, Capitolul Politici pentru infrastructura de transport, Subcapitolul Masuri Transport rutier, pag.169. Mentionez ca acesta este programul cu care actualul guvern s-a prezentat la audierile in comisiile de specialitate si la votul de investire in Parlamentul Romaniei in data de 29 ianuarie 2018.

Avand in vedere aceasta situatie, constatam faptul ca si in anul 2018 judetul Timis este cvasi-absent din lista de investitii ale Guvernului Romaniei in infrastructura, si de aceea m-am adresat din nou, in scris, noului Ministru al Transporturilor, domnului Lucian Sova, solicitandu-i sa-mi comunice urgent masurile concrete pe care le va intreprinde pentru demararea lucrarilor la Centura Sud a municipiului Timisoara – varianta de ocolire, in scopul includerii municipiului Timisoara si a judetului Timis in toate finantarile din domeniul infrastructurii de transport. (I.P.)

One Response to INTERPELARE! Deputatul Cornel Samartinean bate la poarta Ministerului Transporturilor cu o noua intrebare: cand incep lucrarile la Centura de Sud a Timisoarei?

  1. Minu says:

    Auzi, Cornele: ce ar fi sa te umplu și eu de scrisori și interpelări? Zi, m-ai bagă in seama?! Lasă scrisorile, atât către MT cât și cele către presa, ca noi știm cât ești de activ, și du-te, tata, la USA ministrului, așa cum face orice ales interesat de “circumscriptia” lui. Stai acolo, pana o rezolvi! Grija sa nu ii lași o alta scrisoare ministrului, Cornele. Vorbește și argumentează, ca e mai bine!

Leave a Reply

%d bloggers like this: