CULISE! Cine este avocatul din Baroul Timis care a obtinut fabuloasa achitare a lui Nikolaus Mann, dupa ce afaceristul fusese condamnat la nu mai putin de 15 ani de inchisoare

Achitarea omului de afaceri Nikolaus Mann in dosarul de spalare de bani instrumentat de procurorii DIICOT Timisoara, in care fusese condamnat la 15 ani de inchisoare, a produs uimire maxima in justitia banateana.


Decizia Curtii de Apel Alba Iulia de a desfiinta rechizitoriul procurorului Sandu Antonia poate fi considerata una istorica, demna de centenarul Marii Uniri, in conditiile in care este vorba despre una dintre cele mai rasunatoare achitari din istoria recenta a justitiei romanesti.

Nu stim cine sunt judecatorii care si-au asumat responsabilitatea declansarii unui scandal international, in conditiile in care compania care a acuzat fraudarea intereselor sale patrimoniale cu peste 33 milioane de euro este una cu greutate din Germania, insa cunoastem numele avocatului care a repurtat aceasta adevarata performanta profesionala.

Sa scoti “basma curata” un client condamnat, in prima instanta, la 15 ani de inchisoare nu sta la indemana oricui, insa pentru Angelina Tufariu, fost prim-procuror adjunct al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara, se pare ca nu a fost o problema sa convinga instanta de apel ca Nikolaus Mann este complet nevinovat.

“Daca decizia Curtii de Apel Alba Iulia este corecta si imbatabila, atunci judecatorul de la Arad care a pronuntat sentinta cu 15 ani de inchisoare ar trebui arestat. Nu se poate asa ceva. Diferenta este prea mare. Am mai vazut doar un singur caz de acest fel, la Tribunalul Bucuresti, cu 11 ani la fond si achitare in apel, dar acum este altceva. Procurorul Sandu Antonio, de la DIICOT, este cel care a intrumentat dosarul si a considerat infractiunile atat de evidente si cu grad de periculozitate sporit, incat a propus chiar arestarea preventiva a inculpatului Nikolaus Mann. Pe de alta parte, Angelina Tufariu este un avocat foarte bun si are culoarele deschise prin instante. Am vazut in dosarul vamesilor de la Arad”, ne-a declarat Florin Kovacs, avocatul care l-a reprezentat pe Mann in faza de urmarire penala.

Reamintim ca, in primavara anului trecut, Angelina Tufariu si Pompiliu Stanciu, fost procuror DIICOT, au fost anchetati de DNA pentru trafic de influenta, fiind suspectati ca ar fi incercat “tranzactionarea” unei solutii de scoatere din arest preventiv si eventuala condamnare cu suspendare a unui fost vames corupt, contra sumei de 25.000 de euro. Ulterior, cei doi fosti procurori au fost scosi de sub urmarire penala, DNA nereusind sa probeze acuzatiile. (Vlad Enciu)

Leave a Reply