BREAKING NEWS! Carnagiu la un spital de psihiatrie din Buzau, dupa ce un barbat "inarmat" cu un stativ de perfuzii a omorat 4 pacienti si a ranit grav alti 9    Romanii care vor sa-si schimbe masina veche cu una noua au la dispozitie, incepand de luni, 20.000 de vouchere din programul Rabla, fiecare in valoare de 6.500 de lei    Petronela Trocan, 34 de ani, din satul Honorici, comuna Victor Vlad Delamarina, si fiul ei in varsta de 16 ani au plecat de acasa si nu s-au mai intors, fiind dati in urmarire generala    Fostul principe Nicolae a ramas fara permis de conducere, dupa ce a condus cu 112 kilometri la ora in interiorul unei localitati din judetul Arges    Cinematograful Fratelia va fi transformat intr-un spatiu multifunctional, Primaria Timisoara alocand, deja, contractul de intocmire a documentatiei    Ministrul Finantelor propune ca absolvenții de facultarii economice sa fie angajati la ANAF fara concurs, pentru a se "intari sistemul"

Incidentul provocat de un elicopter militar deasupra localitatii Ianova, din Timis, cercetat de Statul Major al Fortelor Aeriene! VEZI concluziile

Seful Statului Major al Fortelor Aeriene, general de flotila aeriana dr. Viorel Pana, a ordonat cercetarea incidentului in care a fost implicat, in 17 octombrie 2018, un elicopter militar care a survolat la joasa altitudine si a efectuat manevre atipice deasupra unui grup de persoane aflate la sol, in zona Ianova – Remetea Mare, si a dispus o serie de masuri pentru pilotii Escadrilei 712 Giarmata.

“Va informam ca Statul Major al Fortelor Aeriene a desfasurat exercitii de antrenament cu elicoptere care a implicat si exersarea unor proceduri specifice. Din analiza documentelor de planificare si executare a zborului din data de 17.10.2018, cu elicopterul militar, a reiesit faptul ca misiunea de zbor a fost autorizata, echipajul a respectat reglementarile aeronautice in vigoare si nu a fost periclitata securitatea zborului in spatiul aerian sau a aeronavei”, se mentioneaza intr-un raspuns ajuns la redactia Impact Press.

De asemenea, seful Statului Major al Fortelor Aerine isi cere scuze in numele pilotilor.

“Ne cerem scuze pentru incovenientele create si va asiguram, pe aceasta cale, ca pe viitor astfel de misiuni vor fi desfasurate astfel incat, pe cat posibil, sa se creeze cat mai putin disconfort in zona Ianova – Remetea Mare”, se mai mentioneaza in adresa semnata de generalul Viorel Pana.

CITESTE si https://www.impactpress.ro/2018/10/23/exploziv-pilot-militar-de-la-escadrila-de-elicoptere-din-giarmata-acuzat-de-efectuarea-unui-zbor-neautorizat-acesta-a-levitat-periculos-deasupra-unui-grup-de-tarani-care-si-culegeau-porumbul-v/

Primele masuri dispuse de catre conducerea Statului Major al Fortelor Aeriene a fost implementate, deja, in zona transformata, in ultimele luni, in poligon de antrenament cu elicoptere: localitatile Ianova si Remetea Mare nu mai fac parte din traseul misiunilor de zbor ale pilotilor din cadrul Escadrilei 712 Giarmata.

Reamintim ca, in 17 octombrie, mai multe persoane au reclamat faptul ca un elicopter militar a zburat la joasa altitudine, desi legea interzice survolul la o distanta mai mica de 100 m de sol, unde s-au efectuat manevre haotice care au provocat panica printre spectatorii de la sol. (G.I.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: