BREAKING NEWS! Sectia pentru procurori a CSM l-a propus pe Bogdan Licu procuror general interimar, decizia urmand sa o ia presedintele Iohannis     Lucian Boncu, unul dintre liderii lumii interlope din Timisoara, ridicat de politisti si dus la audieri in dosarul accidentului rutier soldat cu decesul unei persoane    Ioan Caprariu, directorul Casei de Pensii Timis, numit in functia de presedinte al Casei Nationale de Pensii, functie cu rang de secretar de stat     Liceul Tehnologic UCECOM "Spiru Haret" Timisoara a castigat locul I la competitia redactiilor publicisticii scolare din cadrul Concursului national pe calificari profesionale, editia XXIV     Medalie de aur pentru inventia „Memorie portabila flash de tip stick pe interfata Ethernet” obtinuta de Roland Szabo si Aurel Gontean, cadre didactice la Facultatea de Electronica a UPT, la Salonul International de Inventii de la Geneva     Ripensia UVT - ASU Politehnica, derby-ul Timisoarei din Liga II la fotbal, sambata, 20 aprilie, ora 16, pe Stadionul Dan Paltinisanu

Incidentul provocat de un elicopter militar deasupra localitatii Ianova, din Timis, cercetat de Statul Major al Fortelor Aeriene! VEZI concluziile

Seful Statului Major al Fortelor Aeriene, general de flotila aeriana dr. Viorel Pana, a ordonat cercetarea incidentului in care a fost implicat, in 17 octombrie 2018, un elicopter militar care a survolat la joasa altitudine si a efectuat manevre atipice deasupra unui grup de persoane aflate la sol, in zona Ianova – Remetea Mare, si a dispus o serie de masuri pentru pilotii Escadrilei 712 Giarmata.

“Va informam ca Statul Major al Fortelor Aeriene a desfasurat exercitii de antrenament cu elicoptere care a implicat si exersarea unor proceduri specifice. Din analiza documentelor de planificare si executare a zborului din data de 17.10.2018, cu elicopterul militar, a reiesit faptul ca misiunea de zbor a fost autorizata, echipajul a respectat reglementarile aeronautice in vigoare si nu a fost periclitata securitatea zborului in spatiul aerian sau a aeronavei”, se mentioneaza intr-un raspuns ajuns la redactia Impact Press.

De asemenea, seful Statului Major al Fortelor Aerine isi cere scuze in numele pilotilor.

“Ne cerem scuze pentru incovenientele create si va asiguram, pe aceasta cale, ca pe viitor astfel de misiuni vor fi desfasurate astfel incat, pe cat posibil, sa se creeze cat mai putin disconfort in zona Ianova – Remetea Mare”, se mai mentioneaza in adresa semnata de generalul Viorel Pana.

CITESTE si https://www.impactpress.ro/2018/10/23/exploziv-pilot-militar-de-la-escadrila-de-elicoptere-din-giarmata-acuzat-de-efectuarea-unui-zbor-neautorizat-acesta-a-levitat-periculos-deasupra-unui-grup-de-tarani-care-si-culegeau-porumbul-v/

Primele masuri dispuse de catre conducerea Statului Major al Fortelor Aeriene a fost implementate, deja, in zona transformata, in ultimele luni, in poligon de antrenament cu elicoptere: localitatile Ianova si Remetea Mare nu mai fac parte din traseul misiunilor de zbor ale pilotilor din cadrul Escadrilei 712 Giarmata.

Reamintim ca, in 17 octombrie, mai multe persoane au reclamat faptul ca un elicopter militar a zburat la joasa altitudine, desi legea interzice survolul la o distanta mai mica de 100 m de sol, unde s-au efectuat manevre haotice care au provocat panica printre spectatorii de la sol. (G.I.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: