BREAKING NEWS! Judecatoarea Lia Savonea a fost aleasa, miercuri, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru 2019, iar procurorul George Solomon este noul vicepresedinte al institutiei     Politistul din Checea batut de tigani a fost diagnosticat cu "fractură de os temporal cu infundare, hematom epicranian" si a fost operat la Spitalul Judetean din Timisoara    Drumarii din Timis au descoperit intr-o parcare de pe DN6, situata in apropierea localitatii Sandra, un pistol cu bile, pe care l-au predat organelor de politie    Dezbaterile pe Legea pensiilor au fost amanate pentru saptamana viitoare, din cauza ca PSD nu mai detine majoritatea in Camera Deputatilor si are nevoie de voturile UDMR     Judecatoarea Camelia Bogdan a primit Premiul Ion Ratiu pentru Democratie, decernat anual de Ratiu Family Charitable Foundation, din Londra, si Centrul Ratiu pentru Democratie, din Turda    Posesorii de autovehicule care au lipite pe geamuri diverse accesorii, care pot reduce vizibilitatea soferului, risca amenzi de pana la 3.000 de lei, potrivit noului Cod Rutier

Incidentul provocat de un elicopter militar deasupra localitatii Ianova, din Timis, cercetat de Statul Major al Fortelor Aeriene! VEZI concluziile

Seful Statului Major al Fortelor Aeriene, general de flotila aeriana dr. Viorel Pana, a ordonat cercetarea incidentului in care a fost implicat, in 17 octombrie 2018, un elicopter militar care a survolat la joasa altitudine si a efectuat manevre atipice deasupra unui grup de persoane aflate la sol, in zona Ianova – Remetea Mare, si a dispus o serie de masuri pentru pilotii Escadrilei 712 Giarmata.

“Va informam ca Statul Major al Fortelor Aeriene a desfasurat exercitii de antrenament cu elicoptere care a implicat si exersarea unor proceduri specifice. Din analiza documentelor de planificare si executare a zborului din data de 17.10.2018, cu elicopterul militar, a reiesit faptul ca misiunea de zbor a fost autorizata, echipajul a respectat reglementarile aeronautice in vigoare si nu a fost periclitata securitatea zborului in spatiul aerian sau a aeronavei”, se mentioneaza intr-un raspuns ajuns la redactia Impact Press.

De asemenea, seful Statului Major al Fortelor Aerine isi cere scuze in numele pilotilor.

“Ne cerem scuze pentru incovenientele create si va asiguram, pe aceasta cale, ca pe viitor astfel de misiuni vor fi desfasurate astfel incat, pe cat posibil, sa se creeze cat mai putin disconfort in zona Ianova – Remetea Mare”, se mai mentioneaza in adresa semnata de generalul Viorel Pana.

CITESTE si https://www.impactpress.ro/2018/10/23/exploziv-pilot-militar-de-la-escadrila-de-elicoptere-din-giarmata-acuzat-de-efectuarea-unui-zbor-neautorizat-acesta-a-levitat-periculos-deasupra-unui-grup-de-tarani-care-si-culegeau-porumbul-v/

Primele masuri dispuse de catre conducerea Statului Major al Fortelor Aeriene a fost implementate, deja, in zona transformata, in ultimele luni, in poligon de antrenament cu elicoptere: localitatile Ianova si Remetea Mare nu mai fac parte din traseul misiunilor de zbor ale pilotilor din cadrul Escadrilei 712 Giarmata.

Reamintim ca, in 17 octombrie, mai multe persoane au reclamat faptul ca un elicopter militar a zburat la joasa altitudine, desi legea interzice survolul la o distanta mai mica de 100 m de sol, unde s-au efectuat manevre haotice care au provocat panica printre spectatorii de la sol. (G.I.)

Leave a Reply

No announcement available or all announcement expired.
%d bloggers like this: