BREAKING NEWS! Comitetului Executiv Judetean al PSD Timis a decis ca alegerile in organizatie sa aiba loc in data de 1 martie; 25 dintre primarii social-democrati din judet, din 55, au absentat de la sedinta     Parchetul de pe langa Tribunalul Timis isi suspenda activitatea in perioada 25 februarie - 1 martie, in semn de protest fata de ultimele modificari legislative ce vizeaza Justitia     Primarul Nicolae Robu, despre liderii USR Timis: "Niste bieti veleitari, ajunsi acolo propulsati, in valtoarea vremurilor pe care le traim, de singura lor calitate fiind tupeul fara margini"    Cristi Danilet, fost membru al CSM, a anuntat ca magistratii ar putea protesta fata de ultimele doua ordonante prin care se modifica grav legile justiei, refuzand sa mai intre in salile de judecata    Deputatul Alfred Simonis se anunta ca un candidat cu sanse reale la sefia PSD Timis, in conditiile in care este la un pas de a prelua presedintia grupului PSD din Camera Deputatilor    Malin Bot a pierdut definitiv procesul cu antenistii Mircea Badea, Radu Tudor si Mugur Ciuvica, fiind obligat sa le plateasca suma de 4.522 lei cu titlu de cheltuieli de judecata

Incidentul provocat de un elicopter militar deasupra localitatii Ianova, din Timis, cercetat de Statul Major al Fortelor Aeriene! VEZI concluziile

Seful Statului Major al Fortelor Aeriene, general de flotila aeriana dr. Viorel Pana, a ordonat cercetarea incidentului in care a fost implicat, in 17 octombrie 2018, un elicopter militar care a survolat la joasa altitudine si a efectuat manevre atipice deasupra unui grup de persoane aflate la sol, in zona Ianova – Remetea Mare, si a dispus o serie de masuri pentru pilotii Escadrilei 712 Giarmata.

“Va informam ca Statul Major al Fortelor Aeriene a desfasurat exercitii de antrenament cu elicoptere care a implicat si exersarea unor proceduri specifice. Din analiza documentelor de planificare si executare a zborului din data de 17.10.2018, cu elicopterul militar, a reiesit faptul ca misiunea de zbor a fost autorizata, echipajul a respectat reglementarile aeronautice in vigoare si nu a fost periclitata securitatea zborului in spatiul aerian sau a aeronavei”, se mentioneaza intr-un raspuns ajuns la redactia Impact Press.

De asemenea, seful Statului Major al Fortelor Aerine isi cere scuze in numele pilotilor.

“Ne cerem scuze pentru incovenientele create si va asiguram, pe aceasta cale, ca pe viitor astfel de misiuni vor fi desfasurate astfel incat, pe cat posibil, sa se creeze cat mai putin disconfort in zona Ianova – Remetea Mare”, se mai mentioneaza in adresa semnata de generalul Viorel Pana.

CITESTE si https://www.impactpress.ro/2018/10/23/exploziv-pilot-militar-de-la-escadrila-de-elicoptere-din-giarmata-acuzat-de-efectuarea-unui-zbor-neautorizat-acesta-a-levitat-periculos-deasupra-unui-grup-de-tarani-care-si-culegeau-porumbul-v/

Primele masuri dispuse de catre conducerea Statului Major al Fortelor Aeriene a fost implementate, deja, in zona transformata, in ultimele luni, in poligon de antrenament cu elicoptere: localitatile Ianova si Remetea Mare nu mai fac parte din traseul misiunilor de zbor ale pilotilor din cadrul Escadrilei 712 Giarmata.

Reamintim ca, in 17 octombrie, mai multe persoane au reclamat faptul ca un elicopter militar a zburat la joasa altitudine, desi legea interzice survolul la o distanta mai mica de 100 m de sol, unde s-au efectuat manevre haotice care au provocat panica printre spectatorii de la sol. (G.I.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: