BREAKING NEWS! Parlamentul European a prezentat o estimare privind intentiile de vot ale romanilor pentru scrutinul din luna mai 2019, in care PMP apare cu doua mandate, la fel ca PLUS si UDMR     Lucian Boncu a comis un accident rutier, in timpul unei manevre de marsarier efectuata pe o strada din Giroc, in urma caruia o batrana de 73 de ani a fost grav ranita     Primaria Timisoara este interesata sa cumpere cladirea ultracentrala in care a functionat BancPost, pe care proprietarul solicita 3,3 milioane de euro sau sa-l inchirieze pentru 33.573 euro/luna     Medicul de origine siriana Al Baari Kamal este mentionat in rechizitoriul camatarilor care au actionat in Timisoara, avand rolul de a truca licitatiile imobilelor partilor vatamate, care erau achizitionate la 25% din valoare     Un barbat de 36 de ani detine, de duminica dimineata, recordul betiei la volan din Timis, fiind prins de politisti pe o strada din Jimbolia cu o alcoolemie in sange de 3,3 mg/l     Doliu printre fanii muzicii sarbesti din Banat: celebrul cantaret Saban Saulic a decedat in urma unui cumplit accident rutier produs pe o autostrada din Germania

DIICOT Timisoara a decis “iertarea” unei tinere in varsta de 18 ani, acuzata de detinere de droguri de risc pentru consum propriu

Procurorul Mihai Sandor, de la DIICOT Timisoara, pare sa respecte practica tot mai incetatenita la nivelul unitatii de parchet antimafia de renuntare la urmarirea penala sau de clasare a acuzatiilor in dosarele privind detinerea de droguri usoare in vederea consumului.

Astfel, procurorul timisorean a dispus clasarea cauzei in dosarul 320/D/P/2016 in care o tanara in varsta de 18 ani, din Timisoara, a fost cercetata penal pentru detinere de droguri de risc pentru consum propriu.

Din cercetari a rezultat ca la data de 8 iulie 2016, organele politiei judiciare din cadrul BCCO Timisoara, in timp ce se aflau in zona Padurii Verzi de la periferia orasului, au oprit-o pe suspecta I.M. Ioana, asupra careia s-a descoperit un dispozitiv de maruntire care prezenta urme de materie vegetala, susceptibila a fi canabis.

“Potrivit raportului de constatare emis de Laboratorul de analiza si profil al drogurilor din cadrul BCCO Timisoara, pe dispozitivul de maruntire a fost pusa in evidenta tetrahidrocannabinol (THC), substanta psihotropa, biosintetizata de planta cannabis”, se mentioneaza in ordonanta de clasare.

Cu prilejul audierilor, tanara nu a recunoscut savarsirea faptei, aratand ca rasnita gasita asupra sa a apartinut unui prieten.

In conditiile in care nu au existat probe din care sa rezulte ca I.M. Ioana a detinut droguri de risc pentru consum propriu, procurorul Mihai Sandor a decis aplicarea unei solutii in trend la nivelul DIICOT, respectiv clasarea cauzei.

De altfel, practica renuntarii la urmarirea penala sau a clasarii in dosarele privind detinerea de droguri usoare in vederea consumului a fost confirmata, astazi, de procurorul Bogdan Felician Voicu, seful interimar al Sectiei pentru combaterea traficului de droguri din DIICOT.

Audiat in cadrul unei sedinte a CSM, in vederea titularizarii pe post, Bogdan Felician Voicu a declarat ca, numai in 2018, procurorii DIICOT au dat solutii de renuntare la urmarirea penala (RUP) in peste 1900 de dosare de detinere de droguri usoare in vederea consumului. Printre acestea s-a aflat si cel in care au fost cercetati vedeta TV Emma Zeicescu si partenerul ei de viata de la Realitatea TV.

“De la un simplu dosar, cu mijloace specifice de investigatie si cu cheltuieli relativ minime, de la un dosar relativ simplu de detinere de droguri in vederea consumului propriu, a fost devoalata si trasa la raspundere penala o adevărata grupare implicata, organizata”, a explicat candidatul la sefia sectiei antidrog din DIICOT. (Vlad Enciu)

Leave a Reply

%d bloggers like this: