BREAKING NEWS! Procuroarea Ramona Bulcu, fostul purtator de cuvant al Parchetului General, s-a sinucis, sarind de la etajul 5 al institutiei     Presedinta Tribunalului Timis, judecatoarea Adriana Stoicescu, mesaj cu semnificatii biblice inainte de Paste: „Niciodata nu ne vom face bine daca nu ne vom accepta pacatele”     Primaria Timisoara a pierdut, in prima instanta, procesul cu firma din Pascani care a reabilitat tramvaiele Armonia si este buna de plata, pe langa suma din contract, cu 730.000 de euro     Presedintele ANCOM, Sorin Grindeanu, nu este de acord cu metoda "ghilotina" folosita de primarul Timisoarei pentru a rezolva problema cablurilor aeriene: "Autoritatile publice si operatorii de comunicatii au la dispozitie cadrul legal in limitele caruia sa actioneze"    Meteorologii anunta cod galben de ploi torentiale si vijelii in 25 de judete, printre care si Timisul, de sambata la pranz pana duminica la ora 18    Maicutele de la Manastirea Sag au vopsit 1000 de oua in foi de ceapa rosie, care vor fi oferite credinciosilor la slujba de Inviere

DIICOT Timisoara a decis “iertarea” unei tinere in varsta de 18 ani, acuzata de detinere de droguri de risc pentru consum propriu

Procurorul Mihai Sandor, de la DIICOT Timisoara, pare sa respecte practica tot mai incetatenita la nivelul unitatii de parchet antimafia de renuntare la urmarirea penala sau de clasare a acuzatiilor in dosarele privind detinerea de droguri usoare in vederea consumului.

Astfel, procurorul timisorean a dispus clasarea cauzei in dosarul 320/D/P/2016 in care o tanara in varsta de 18 ani, din Timisoara, a fost cercetata penal pentru detinere de droguri de risc pentru consum propriu.

Din cercetari a rezultat ca la data de 8 iulie 2016, organele politiei judiciare din cadrul BCCO Timisoara, in timp ce se aflau in zona Padurii Verzi de la periferia orasului, au oprit-o pe suspecta I.M. Ioana, asupra careia s-a descoperit un dispozitiv de maruntire care prezenta urme de materie vegetala, susceptibila a fi canabis.

“Potrivit raportului de constatare emis de Laboratorul de analiza si profil al drogurilor din cadrul BCCO Timisoara, pe dispozitivul de maruntire a fost pusa in evidenta tetrahidrocannabinol (THC), substanta psihotropa, biosintetizata de planta cannabis”, se mentioneaza in ordonanta de clasare.

Cu prilejul audierilor, tanara nu a recunoscut savarsirea faptei, aratand ca rasnita gasita asupra sa a apartinut unui prieten.

In conditiile in care nu au existat probe din care sa rezulte ca I.M. Ioana a detinut droguri de risc pentru consum propriu, procurorul Mihai Sandor a decis aplicarea unei solutii in trend la nivelul DIICOT, respectiv clasarea cauzei.

De altfel, practica renuntarii la urmarirea penala sau a clasarii in dosarele privind detinerea de droguri usoare in vederea consumului a fost confirmata, astazi, de procurorul Bogdan Felician Voicu, seful interimar al Sectiei pentru combaterea traficului de droguri din DIICOT.

Audiat in cadrul unei sedinte a CSM, in vederea titularizarii pe post, Bogdan Felician Voicu a declarat ca, numai in 2018, procurorii DIICOT au dat solutii de renuntare la urmarirea penala (RUP) in peste 1900 de dosare de detinere de droguri usoare in vederea consumului. Printre acestea s-a aflat si cel in care au fost cercetati vedeta TV Emma Zeicescu si partenerul ei de viata de la Realitatea TV.

“De la un simplu dosar, cu mijloace specifice de investigatie si cu cheltuieli relativ minime, de la un dosar relativ simplu de detinere de droguri in vederea consumului propriu, a fost devoalata si trasa la raspundere penala o adevărata grupare implicata, organizata”, a explicat candidatul la sefia sectiei antidrog din DIICOT. (Vlad Enciu)

Leave a Reply

%d bloggers like this: