BREAKING NEWS! Astazi, la Timisoara, a avut loc sedinta regionala a PMP, Zona Vest, in care s-a anuntat demararea strangerii de semnaturi pentru alegerile europarlamentare si despre cele 2500 de amendamente depuse de PMP la Legea Bugetului     Universitatea de Vest din Timisoara construieste noi spatii de invatamant pentru studentii de la Arte si Muzica, in campusul de pe strada Oituz, beneficiind de o finantare europeana in valoare de 4 milioane de euro     Calin Dobra este favorit in cursa pentru sefia PSD Timis, la alegerile din 1 martie, desi Titus Bojin si-a anuntat disponibilitatea de a reveni in partidul care l-a consacrat politic     Lugojeanca Laura Bretan, favorita la castigarea finalei Eurovision Romania, a fost scoasa din cursa prin votul a doi membri gay ai juriului international, care au sanctionat sustinerea tinerei pentru familia traditionala     Jurnalista Emilia Sercan a descoperit ca mai mult de 100 dintre cele 212 de pagini ale tezei de doctorat apartinand lui Darius Valcov, sustinuta la ASE in 2008, sunt plagiate. Raspunsul "geniului" economiei romanesti: "Exclus!"    Politia Locala Timisoara atrage atentia conducatorilor auto sa nu mai parcheze pe locurile rezervate persoanelor cu handicap; de la inceputul anului au fost aplicate 133 de amenzi, cuprinse intre 290 si 725 de lei

Judetul Timis, lasat de izbeliste bugetara si in 2019 de catre PSD-ALDE! Deputatul Cornel Samartinean atrage atentia ca Timisul lipseste de pe lista investitiilor, motiv pentru care va depune amendamente

Legea bugetului de stat pe anul 2019 ar trebui sa reprezinte cel mai important subiect de dezbatere in Parlamentul Romaaniei. De abia in data de 31 ianuarie Ministerul Finantelor Publice a postat in dezbatere publica pe site o proiectie a bugetului de stat, acesta fiind, de altfel, singura varianta de pana acum.

Deputatul Cornel Samartinean, liderul PMP Timis, atrage atentia ca, in conformitate cu aceasta proiectie, din pacate, si in anul 2019 judetul Timis este cvasi-absent din lista de investitii finantate de Guvernul PSD-ALDE, motiv pentru care va depune si sustine o serie de amendamente. Iata comunicatul primit la redactie.

“Nici in anul 2019 nu exista alocat niciun leu pentru finantarea lucrarilor de reabilitare a Garii de Nord din Timisoara, in conditiile in care  Ministerul Transporturilor are alocat un buget pe anul 2019 in crestere cu 54,9%  fata de anul pentru 2018.

Nu exista niciun leu alocat pentru demararea lucrarilor constructiei Institutului Regional de Oncologie, niciun leu alocat pentru finalizarea noului corp de cladire al Spitalului de copii Louis Turcanu, niciun leu alocat pentru dotarea cu aparatura medicala de specialitate pentru Clinica de Mari Arsi, in conditiile in care Ministerul Sanatatii are alocat in 2019 un buget in crestere cu 64,6%.

Coalitia PSD-ALDE continua sa minta si sa sfideze locuitorii Timisoarei  si ai  judetul Timis. Dupa cum arata acest proiect de buget in anul 2019, judetul Timisul lipseste din nou din lista de investitii. Acest guvern nu intelege sau nu vrea sa inteleaga faptul ca Timisoara – capitala culturala europeana si judetul Timis sunt mai importante pentru accesul spre Uniunea Europeana decat Alexandria si judetul Teleorman.

Avand in vedere aceasta situatie, voi depune in comisiile de specialitate si in acest an, la fel ca si in anii precedenti, amendamentele care constituie prioritatile municipiului Timisoara si ale judetului Timis si le voi sustine in plenul reunit al Parlamentului Romaniei.

Dupa 6 ani de insistente si demersuri legislative din partea mea ca parlamentar de Timis, Guvernul PSD-ALDE a binevoit sa aloce pentru pentru finalizarea executiei lucrarilor la soseaua de centura, varianta de ocolire sud a municipiului Timisoara, cod obiectiv 718, suma de 454.358 mii lei, suma prevazuta in anexa Ministerului Transporturilor.

Pentru mine prioritar este interesul cetatenului si, de aceea, si in acest mandat toata activitatea mea de deputat va fi concentrata catre problemele si nevoile cu care se confrunta cetatenii municipiului Timisoara care m-au mandatat ca parlamentar de Timis si pe care cu onoare ii reprezint in Parlamentul Romaniei.

Reamintesc Guvernului PSD-ALDE faptul ca Timisoara contribuie dupa Bucuresti cu cei mai multi bani la bugetul statului roman, si de aceea, prin prerogativele functiei de deputat ales am sa continui sa ma lupt in Parlamentul Romaniei pentru ca banii Timisoarei si ai judetului sa ramana in Timis. Timisul trebuie sa primeasca ceea ce merita, pentru ca Timisul merita solutii concrete si finantare la inatimea potentialului lui”. (Mara Ion)

Leave a Reply

%d bloggers like this: