BREAKING NEWS! Caricaturistul Stefan Popa Popa's isi pune "cenusa in cap" in razboiul cu comunitatea oltenilor din Timisoara, dupa valul de proteste in care se cere retragerea mai multor titluri onorifice     Filologul Vasile Popovici il ataca dur pe fostul premier Sorin Grindeanu, pe care-l acuza de tradari in serie     Viceprimarul PNL al orasului Ciacova, Bogdan Horia Lazau, a fost gasit de ANI in stare de incompatibilitate, dupa ce, simultan cu calitatea de edil, a desfasurat activitati de comerciant pe persoana fizica     Presedintele Romaniei a promulgat legea care permite romanilor din diaspora sa voteze pe parcursul a trei zile la alegerile prezidentiale din toamna, respectiv vineri, sambata si duminica     Candidatura Vioricai Dancila la alegerile prezidentiale din toamna acestui an a fost validata, marti, de Comitetul Executiv al PSD     Dan Alexa a demisionat de la FC Astra Giurgiu, dupa scandalul cu impresara Anamaria Prodan, si a anuntat ca se va izola de toata lumea, pentru ca vrea o perioada de liniste

PULS VALUTAR. De la inceputul anului, Bitcoin inregistreaza un avans de peste 200 la suta! Piata criptomonedelor devine tot mai interesanta pentru investitori

Leul s-a aliniat la miscarile apreciative care se manifestau in regiune, ivite dupa reaparitia interesului pentru active mai riscante, si s-a intarit fata de euro.

Cursul monedei unice a scazut de la 4,7351 la 4,7328 lei, intr-o sedinta in care transferurile s-au realizat in culoarul 4,729 – 4,735 lei. 

Cotatia de la ora 14 fluctua in jurul valorii de 4,733 lei.

Dolarul a revenit pe crestere, iar media lui a urcat de la 4,1587 la 4,1804 lei, iar cotatiile din piata fluctuau intre 4,157 si 4,182 lei.

Moneda elvetiana se deprecia pe pietele internationale la 1,112 – 1,116 franci/euro, iar media ei a scazut de la 4,2649 lei, maxim al ultimilor aproape patru ani, la 4,2502 lei.

Valoarea unciei de aur a scazut pe pietele specializate la aproape 1.394 dolari, dupa cresterea de saptamana trecuta la peste 1.440 dolari, dupa detensionarea relatiilor comerciale dintre SUA si China.

Aceasta a facut ca pretul gramului de aur sa coboare, ieri, la 186,7656 lei, dupa ce in urma cu doar cateva zile urcase la peste 190 lei, maximul ultimilor aproape sapte ani.

BNR a anuntat noua valoare a Indicelui de Referinta pentru Creditele acordate Consumatorilor (IRRC), care se va aplica pana la sfarsitul lui septembrie. Acesta a urcat dela 2,36% la 2,63%. IRCC se calculeaza ca medie aritmetica a ratelor de dobanda zilnice ale tranzactiilor interbancare dintr-un trimestru al anului.

Indicele ROBOR la trei luni, utilizat la calcularea dobanzilor la majoritatea creditelor in lei, a stagnat la 3,23%, iar cel la sase luni, folosit la calcularea ratelor la creditele ipotecare, la 3,37%. Indicele ROBOR la noua luni, calculat in functie de rata dobanzii platita la creditele atrase de catre bancile comerciale de la alte banci, s-a oprit la 3,49%, iar cel la 12 luni la 3,54%.

Monedele din regiune se apreciau fata de euro. Cea poloneza fluctua intre 4,239 si 4,248 zloti, iar cea maghiara intre 322,6 si 323,3 forinti.

Intalnirea G20 de la sfarsitul saptamanii trecute a prilejuit o relansare a negocierilor comerciale dintre Statele Unite si China, dupa ce presedintele american a oferit concesii omologului sau Xi Jinping, intre care sa nu aplice tarife noi pentru importuri si o relaxare a restrictiilor impuse companiei Huawei.

Ca o consecinta, perechea euro/dolar scadea la 1,1316 – 1,1372 dolari.

Bitcoin cobora ieri la 10.862 dolari, dupa cresterea de la jumatatea saptamanii trecute la un maxim de 13.852 dolari. Comparativ cu inceputul anului, criptomoneda inregistreaza un avans de peste 200%. (R.G.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: