Politistul cu tatuaje de la Aeroportul Timisoara a pierdut procesul cu presa. “Nu poti, ca politist, sa iti tatuezi corpul de sus pana jos si sa te expui pe Facebook!”, a atras atentia avocatul apararii

Comisarul de politie Cristian Spataru, seful Biroului Transport Aerian de la Aeroportul International Timisoara, a suferit o grea infrangere la Curtea de Apel Timisoara, in procesul in care a dat in judecata o publicatie online regionala si a solicitat despagubiri morale de 10.000 de euro, in urma unui articol de presa pe care l-a considerat “un atac strict la la persoana mea”.


In ciuda faptului ca si-a angajat nu mai putin de patru avocati, printre care si fratii Ionut si Mihai Pasca, fiul fostului inspector sef al IPJ Timis si al Politiei Locale Timisoara, colonelul (r) Doru Spataru, decedat in urma cu sase ani, a trebuit sa se recunoasca invins de apararea jurnalistului Gelu Chetraruc, formata din avocatul Florin Kovacs si profesorul universitar Marcel Tolcea, martor esential in cauza.

“Politist smardoias cu atitudine de interlop, corp indopat cu steroizi, aere de gigolo si look de cocalar, tatuat precum manastirile din Bucovina”, sunt cateva dintre expresiile care l-au deranjat teribil pe Cristian Spataru, motiv pentru care a si dat in judecata publicatia Sursa de Vest si pe autorul articolului.

“Pamfletul este un gen jurnalistic cu caracter satiric, in care autorul infiereaza anumite stari morale, conceptii politice, aspect negative ale realitatii sociale sau trasaturi de caracter ale unei persoane.

Pamfletul inseamna violenta lingvistica, o stilistica a incruntarii. Cu toate ca acest gen jurnalistic este agreat in toate tarile cu o democratie consolidata, in alte state precum Romania este tot mai des atacat in instantele de judecata”, a precizat Marcel Tolcea in fata instantei, determinand magistratii care au solutionat dosarul sa faca distinctia intre o stire de presa si un pamflet.

“Articolul publicat in data de 05.02.2019, in cadrul publicatiei on line Sursa de Vest este un pamflet, iar articolul nu a redat aspecte pur private ale reclamantului, ci s-au facut comentarii si s-au exprimat opinii rezultate din activitatea acestuia, in conditiile in care publicul avea dreptul de a lua la cunostinta de aceste aspecte.

Astfel, activitatea reclamantului ce a avut obiectul articolului tine de viata sa profesionala si nu de cea privata, motiv pentru care interesul general si dreptul de informare, protejate de art. 10, prevaleaza protectiei oferite de art. 8.

Instanta mai retine ca, desi anumiti termeni utilizati in articol pot fi considerati ca putin adecvati, acestia raman totusi in limitele exagerarii sau ai provocarii acceptabile”, s-a mentionat in decizia definitiva a Curtii de Apel Timisoara, prin care actiunea politistului de la aeroport a fost respinsa.

La randul sau, avocatul Florin Kovacs a declarat, dupa proces, ca, in calitate de politist, nu poti sa te tatuezi de sus pana jos si sa te expui pe Facebook.

In calitatea sa de ofiter de politie, care impune, pe langa drepturi, si obligatii corelative de a nu afecta prestigiul profesiei prin atitudini nedemne, ceea ce in cazul de fata s-a stabilit! Nu poti ca politist sa iti tatuezi corpul de sus  pana jos si sa te expui pe Facebook, dupa care sa consideri ca esti jignit pentru ca esti asemuit cu o manastire din Bucovina, asa cum, de altfel, marturia profesorului Tolcea in acest proces a fost extrem de importanta”, a declarat avocatul Florin Kovacs. (G.I.)

Cititi mai multe pe www.sursadevest.ro

3 thoughts on “Politistul cu tatuaje de la Aeroportul Timisoara a pierdut procesul cu presa. “Nu poti, ca politist, sa iti tatuezi corpul de sus pana jos si sa te expui pe Facebook!”, a atras atentia avocatul apararii

  1. Ți-au murit lăudătorii?Tu știi ce e ăla pamflet?Articolul precedent a fost o modalitate de a jigni un om pe care sunt sigur că nu îl cunoști cu adevărat. În plus, trăim într-o țară liberă în care fiecare face ce vrea cu imaginea lui. Ai câștigat probabil în primă instanță și ar fi sănătos și corect să o iei peste bot în apel, ca să te trezești la realitate.

  2. ~Articolul publicat in data de 05.02.2019, in cadrul publicatiei on line Sursa de Vest este un pamflet~

    Din pacate nu este un pamflet, este o realitate.
    Supercop, Darinticu, Necula, Gioni, Clavac, Nonus, sunt pamflete cat se poate de reale.

  3. Supercop, ai frustrări? Esti un mediocru, și nu aveai tu cum sa intrii în contact cu cei pe care i-ai enumerat, ca sunt prea buni. Ai fost văzut pe la baia fetelor când foloseai rujul mov, și în fata tastaturii te mai dai bombardier, cu rochiță..!

Leave a Reply