DESCINDERI. Bisnitari care vindeau “la negru” materiale sanitare pentru prevenirea infectiilor Covid-19, saltati de mascati! Au fost confiscate cantitati uriase de manusi, masti, ochelari si dezinfectanti

Lovitura dura data retelelor de bisnitari din Bucuresti si din Ilfov, care au achizitionat si stocat catitati importante de materiale de protectie si dezinfectanti, necesare in combaterea Covid-19, care urmau sa fie revandute pe piata neagra.


Politistii si jandarmii din Capitala au pus in aplicare, joi, trei mandate de perchezitie domiciliara, intr-un dosar de evaziune fiscala in domeniul comertului cu produse sanitare si echipamente medicale de protectie.

In urma descinderilor, sprijinite de mascatii de la Jandarmerie, au fost descoperite peste 11.000 de perechi de manusi, 13.500 de masti, 900 de litri de dezinfectanti pentru suprafete si maini, dar si 300 ochelari de protectie.

Speculantii care au vandut produse sanitare si echipamente medicale de protectie “la negru”, pentru a nu plati impozite si taxe., s-au ales cu dosare penale. Toate produsele au fost confiscate si distribuite in sistemul medical.

„Starea de urgenta a fost declarata pentru ca autoritatile sa poata interveni cat mai eficient in sprijinul dumneavoastra. Politistii bucuresteni, cu sprijinul informativ al structurii specializate din cadrul ministerului, au descins in mai multe locatii unde se aflau depozitate importante cantitati de materiale de protectie si dezinfectanti cu care urma sa fie aprovizionata ‘piata neagra’.

Produsele indisponibilizate urmeaza a fi distribuite sistemului medical, care, chiar acum, are atat de mare nevoie de astfel de materiale, in efortul comun de prevenire si combatere a raspandirii Covid19.

Iar cei care sunt tentati sa comita astfel de infractiuni, primesc un semnal puternic: tara asta are politisti de calitate, determinati sa-i pedepseasca pe cei rai, pentru a putea sa-iprotejeze cei cei multi si buni!”, a scris pe Facebook Traian Berbeceanu, seful de cabinet al Ministrului de Interne. (V.E.)

 

 

Leave a Reply