Banatenii pot ajunge pe litoral doar intr-o ora! Tarom anunta ca, de luna viitoare, va opera doua zboruri pe saptamana din Timisoara catre Constanta si retur (P)

Compania Nationala de Transport Aerian – Tarom anunta ca, incepand cu luna iulie, va introduce noi rute interne, care sa sustina repornirea turismului romanesc, conform unui comunicat de presa al companiei.


„Aviatia si domeniul HoReCa, doua sectoare ale economiei afectate in urma restrictiilor impuse de pandemia de coronavirus, vor putea limita efectele acestei crizei printr-un plan comun de actiune. Compania Nationala de Transport Aerian – Tarom anunta ca, incepand cu luna iulie, va introduce noi rute interne, care sa sustina repornirea turismului romanesc. Astfel, romanii din vestul tarii vor putea ajunge pe litoral in mai putin de o ora. Rutele noi operate de Tarom vor fi: Timisoara – Constanta – Timisoara; Oradea – Constanta – Oradea; Cluj Napoca – Constanta – Cluj Napoca“, se mentioneaza in comunicat.

Potrivit sursei citate, zborurile vor fi efectuate in conditii de siguranta si vor avea ca destinatie Aeroportul International Mihail Kogalniceanu din Constanta, de unde turistii pot ajunge rapid in statiunile de pe litoralul Marii Negre sau in Delta Dunarii.

In comunicat se precizeaza ca decizia de introducere a unor zboruri care sa conecteze, deocamdata, cele trei mari orase, de litoral, vine in urma consultarilor dintre Ministerului Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri prin Directia Generala Turism, Prefectura Constanta, Primaria Oradea, Primaria Timisoara si Primaria Cluj Napoca, impreuna cu Tarom, in contextul in care se estimeaza ca cei mai multi dintre romani vor alege, in acest an, sa isi petreaca vacanta de vara in tara.

Conform statisticilor elaborate de catre asociatiile de promovare a turismului, se preconizeaza ca doar 20% dintre cei care vor pleca anul acesta in concediu vor alege destinatii externe.

„Acum ca restrictiile incep sa se ridice, ne reluam activitatea si facem ce stim mai bine, conectam Romania, intern si international. Ne bucuram sa putem oferi o alternativa sigura si rapida calatoriilor cu masina sau trenul pe distante lungi, pentru romanii care merg anul acesta in vacanta, in tara.

Daca distanta de la Timisoara pana pe litoral se parcurge cu autoturismul in aproximativ noua ore, cu avionul, acelasi drum, dureaza doar o ora, in conditiile de siguranta incomparabile.

Stiu ca multi romani asteptau introducerea acestor rute si sunt convins ca, avand aceasta facilitate, multi dintre noi vom redescoperi Romania si vom contribui la sustinerea turismului autohton. Semnalele de solidaritate cu business-urile romanesti, pe care le primim tot mai des, incep sa ne redea optimismul si increderea ca impreuna putem depasi perioada grea prin care am trecut“, a declarat George Barbu, director general TAROM.

De asemenea, in comunicat se mentioneaza ca zborurile vor fi operate in conditii de maxima siguranta, cu respectarea masurilor de protectie, astfel incat sa fie eliminat orice risc. Orarul zborurilor si tarifele vor fi comunicate in cel mai scurt timp.

Potrivit conducerii Aeroportului International Timisoara, noua ruta interna, Timisoara – Constanta, va fi introdusa din 16 iulie. Astfel, din a doua jumatate a lunii iulie, banatenii pot ajunge pe litoralul romanesc al Marii Negre, intr-o singura ora. Zborurile vor fi operate de catre compania aeriana Tarom, in fiecare zi de joi si duminica.

,,Este un lucru asteptat de multi locuitori din partea de vest a tarii, mai ales dupa restrictiile de deplasare, instituite in aceasta primavara. Nu poate decat sa ma bucure faptul ca banatenii vor putea ajunge mai rapid pe litoralul romanesc, in conditiile in care vom avea o legatura aeriana, in acest sezon estival, intre Timisoara si Constanta. Totodata, speram ca si constantenii sa viziteze Banatul, Timisul si Timisoara”, a precizat directorul aeroportului, Daniel Idolu. (I.P.)

One thought on “Banatenii pot ajunge pe litoral doar intr-o ora! Tarom anunta ca, de luna viitoare, va opera doua zboruri pe saptamana din Timisoara catre Constanta si retur (P)

  1. Sa facem pe litoralul romanesc ce? Mai bine ar conecta Timisoara de Grecia sau Croatia.

Leave a Reply