Politist-RECUPERATOR! Ofiter cercetat de DNA, dupa ce a santajat un medic estetician sa inapoieze 15.000 de euro unei paciente nemultumite de rezultatul operatiei

O politista de la Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice din Capitala a fost plasata sub control judiciar de catre DNA, fiind acuzata ca a santajat un medic estetician, pe care l-a amenintat cu deschiderea unui dosar penal de evaziune fiscala, dar si cu bataia.


Potrivit unui comunicat al DNA, in cursul lunii octombrie 2019, Alina-Georgiana Moroianu, in calitate de ofiter de politie la Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Politiei Sector 6, l-ar fi constrans pe controversatul medic estetician Vitalie Stan, de la o clinica privata, sa-i dea 15.000 de euro, atat pentru ea, cat si pentru o alta persoana. Ea l-ar fi amenintat cu deschiderea unui dosar penal pentru evaziune fiscala.

Procurorii sustin ca politista i-ar fi cerut medicului estetician suma respectiva pentru o fosta pacienta nemultumita de interventia chirurgicala efectuata de acesta, amenintandu-l totodata cu depunerea unei plangeri pentru malpraxis si cu comiterea unor acte de violenta din partea pacientei si a prietenului acesteia.

In urma acestor presiuni, politista Alina-Georgiana Moroianu ar fi primit direct de la medicul estetician suma de 15.000 de euro, din care si-ar fi pastrat 5.000 de euro, restul fiind dat pacientei nemultumite.

Politista a fost plasata sub control judiciar pentru 60 de zile si a fost instituita masura sechestrului asigurator asupra sumelor de 2.000 de euro si 16.100 lei ridicate de la aceasta la perchezitii.

De mentionat si faptul ca, in cursul zilei de vineri, DNA a inceput urmărirea penala fata de medicul estetician Vitalie Stan, in urma acuzatiilor de luare de mita, in perioada 2013-2014, cand era manager al Spitalului Clinic de Urgenta, Chirurgie Plastica si Arsuri din Bucuresti. Procurorii au dezvaluit ca acesta ar fi luat mita de 16 ori. (V.E.)

Leave a Reply