Un nou termen in dosarul de coruptie al deputatului Cornel Samartinean, in plina campanie electorala! Citatie pentru sedinta din 18 septembrie

Aflat in plina campanie electorala pentru inca un mandat de deputat, la alegerile parlamentare din 7 decembrie – desi, acum, si-a depus candidatura pentru un utopic mandat de presedinte al CJ Timis – Cornel Samartinean, fostul director al Aeroportului International Timisoara, va fi nevoit sa-si ia o scurta pauza de la activitatile de self promotion, in data de 18 septembrie, pentru a fi prezent la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde se judeca dosarul sau de coruptie.


Fostul director al Aeroportului International Timisoara a fost trimis in judecata de procurorii DNA, alaturi de inculpatii Marius Florin Mezin si Lucian Blaga, in dosarul licitatiilor trucate de la aeroport, anchetatorii acuzandu-i pe cei trei de conflict de interese, abuz in serviciu, fals in inscrisuri sub semnatura privata si marturie mincinoasa.

Desi, in octombrie 2018, Cornel Samartinean a fost achitat pentru abuz in serviciu si conflict de interese, in decembrie 2019, Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis apelul DNA Timisoara, a desfiintat sentinta instantei de fond, si a trimis dosarul spre rejudecare.

Potrivit rechizitoriului intocmit de DNA Timisoara, fostul director al Aeroportului International Timisoara, Cornel Samartinean, este acuzat ca, in cursul anului 2010, impreuna cu directorul economic Mezin Marius Florin, ar fi trucat o licitatie publica pentru ca un spatiu din incinta aeroportului sa ajunga la o societate comerciala care ar fi fost controlata de Constantin Ostaficiuc si Alin Popoviciu, suspecti si ei in dosar.

Desi, in toate apararile sale, Cornel Samartinean a sustinut ca nu a prejudiciat aeroportul, ci, dimpotriva, a adus mai multi bani societatii, din chirii, prin adjudecarea spatiilor de catre firma Trinvest Bakeri SRL, detinuta de Cristian Paul Iga, varul PNL-istului Alin Popoviciu, realitatea infirma apararea actualului deputat.

Potrivit unei sentinte definitive a Curtii de Apel Timisoara, Trinvest Bakeri SRL trebuie sa plateasca Aeroportului International Timisoara suma de 541.813,21 lei, reprezentand chirii neachitate. Firma a intrat in insolventa, in martie 2018, iar, in mai 2019, si-a declarat falimentul. Aeroportul International Timisoara s-a trecut in tabelul creditorilor cu 1.168.042,42 de lei, obtinand doar jumatate din aceasta suma. (V.E.)

Leave a Reply