Vaccinarea anti-Covid a inceput si la Timisoara. “Sunt fericit ca am primit acest cadou de sfintele sarbatori de Craciun”, a declarat medicul Virgil Musta, celebrul luptator impotriva pandemiei de la Spitalul “Victor Babes”

La Spitalul de Boli Infectioase „Victor Babes” din Timisoara au fost administrate, duminica, primele doze de vaccin impotriva Covid-19. Dintr-o doza pot fi vaccinate cinci persoane, iar la unitatea spitaliceasca din capitala Banatului au ajuns, deocamdata, 500 de doze.


Pentru a transmite un sentiment de incredere si a determina populatia sa se vaccineze cu produsul Pfizer-BioNTech, primele persoane care s-au imunizat au fost medicii Teodora Moisil, Ciprian Gandac, Virgil Musta si Cristian Oancea.

“Sunt fericit ca am primit acest cadou de sfintele sarbatori de Craciun. Traiesc din nou libertatea, ma simt liber, ceea ce este extraordinar.

Suntem la un nou inceput, este sansa noastra de a lupta eficient cu acest virus si de a castiga razboiul. Eu sunt convins ca de anul viitor, incetul cu incetul, numarul de cazuri va scadea, pana cand vom invinge virusul si vom castiga razboiul. Depinde in primul rand de noi toti. Suntem primii care am dat exemplu, era esential, dar nu putem numai noi singuri sa luptam.

Eu sunt convins ca populatia va intelege acest lucru. Viata a decurs cu totul altfel in ultimul an si sper ca la anul vom intra intr-o normalitate, chiar daca putin modificata”, a declarat Virgil Musta.

La Spitalul „Victor Babes” din Timisoara vor fi vaccinate, duminica, circa 200 de persoane. Campania va dura trei zile, iar la finalul ei vor fi imunizati 415 medici, asistente medicale, infirmieri, dar si personal administrativ.

Vor fi vaccinate, in zilele urmatoare, si cadrele medicale din Spitalul CFR, Institutul de Boli Cardiovasculare si Spitalul Municipal Timisoara. Marti incepe vaccinarea si la spitalul de copii. (G.G.)

Foto: Constantin DUMA

Leave a Reply