Organizatorii concursului 3R – Reducere, Refolosire, Reciclare anunta CASTIGATORII! Premii in valoare totala de 32.000 de lei (P)

In perioada 1 – 31 martie a avut loc concursul „3R – Reducere, Refolosire, Reciclare a deseurilor”, un concurs educativ, organizat de RETIM Ecologics Service SA si Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Deseuri Timis (ADID Timis), impreuna cu partenerul Zona de Dezvoltare Lions Dinamic Plus Timisoara.


Ajuns acum la final, dupa verificari amanuntite si deliberari complicate, juriul compus din reprezentantii organizatorilor a decis castigatorii pentru toate cele trei sectiuni anuntate.

Concursul s-a bucurat de multi participanti din partea scolilor primare, gimnaziale si liceale, iar prin lucrarile realizate, elevii au demonstrat ca au inteles conceptul 3R – Reducere, Refolosire, Reciclare a deseurilor si modul cum acesta trebuie aplicat.

Din cauza restrictiilor impuse de pandemia de coronavirus, nu a fost posibila organizarea ceremoniei de premiere cu prezenta fizica a copiilor si a cadrelor didactice implicate, aceasta fiind organizata in cadru restrans cu organizatorii concursului.

Concursul a avut un real succes, organizatorii fiind incantati de numarul mare de participanti inscrisi – peste 1000 de elevi din zona 1 Timisoara si zona 0 Ghizela.

Elevii au dat dovada din nou de creativitate in diverse forme, realizand desene, video-uri, eseuri sau obiecte ilustrate prin care au demonstrat ca stiu aplicarea principiului 3R.

Lucrarile au fost expuse pe panourile din Foaierul de langa Sala Multifunctionala – Palatul Administrativ.

Premiile concursului au fost in valoare totala de 32.000 de lei, fiind structurate pe urmatoarele categorii:

Premiul I – 21 x biciclete

Premiul II – 21 x trotinete

Premiul III – 21 x set role

Mentiune – 100 x rucsac timp liber

Premii de participare –150 bidoane de apa de 0,5 l, 150 sepcute, 100 de sacose din material reciclabil.

In perioada urmatoare, partenerul concursului Lions Club Timisoara Dinamic Plus va distribui premiile elevilor prin  unitatile de invatamant.

„Compania RETIM investeste constant resurse financiare si umane in proiecte care au ca scop educarea copiilor in domeniul reciclarii deseurilor. Incercam sa invatam acesti copii ca o latura foarte importanta a comportamentului social il reprezinta grija pentru mediu, iar campania actuala – 3R -a insemnat o platforma accesibila prin care elevii au demonstrat ca inteleg si aplica aceste principii simple. Succesul acestui concurs este inca o dovada ca tinerii sunt o categorie foarte receptiva si atenta la tot ce inseamna reducere, refolosire si reciclare a deseurilor”, a punctat Dan Pascu, Director General Marketing – Economic RETIM.

“Ma bucura faptul ca numarul elevilor participanti la concursurile organizate de noi creste de la un concurs la altul, acum fiind peste 1000 de elevi .Ca de fiecare data, suntem surprinsi de ingeniozitatea si creativitatea lucrarilor realizate. Toti trebuie sa acordam o importanta deosebita protectiei mediului si ma bucura sa vad cu ce responsabilitate si seriozitate este tratat acest subiect de elevii din judetul nostru.

Vor urma si alte concursuri unde vom provoca elevii si la alte activitati la fel de interesante si educative, toate avand ca scop deprinderea regulilor de gestionare corecta a deseurilor si protectie a mediului. Multumesc pentru partipare elevilor, profesorilor coordonatori pentru implicare. Felicitari castigatorilor! Multumim pentru sustinere Inspectoratului Scolar al judetului Timis si Consiliului Judetean Timis“, a declarat Romeo Petru URSU, director executiv ADID Timis.

„Ca de fiecare data, s-au inscris in concurs foarte multi elevi, cu lucrari creative si diversificate si doresc sa multumesc atat lor cat si conducerii unitatilor de invatamant, profesorilor coordonatori si parintilor care i-au sustinut.

Multumesc RETIM si ADID TIMIS pentru sponsorizarea premiilor si totodata pentru contributia adusa la dezvoltarea personala a elevilor. Multumesc de asemenea membrilor Clubului pentru implicare in organizarea Concursului, Inspectoratului Scolar al judetului Timis si Consiliului Judetean Timis pentru sustinere” a spus Ana Crasneanu, presedinte fondator Lions Club Timisoara Dinamic Plus.

Lista cu castigatorii premiilor I, II, III si a mentiunilor este disponibila pe site-urile www.retim.ro si adidtimis.ro.  Toti elevii inscrisi in concurs vor primi o diploma din partea organizatorilor, iar premiile de participare constand in bidoane de apa, sepcute si sacose vor fi acordate in limita stocului disponibil anuntat in regulamentul de organizare. (I.P.)

https://retim.ro/castigatorii-concursului-3r-reducere-refolosire-reciclare/

Leave a Reply