O studenta de la UPT va reprezenta Timisoara la finala nationala a FameLab 2021. VEZI castigatorii preselectiei regionale

Universitatea Politehnica Timisoara si Universitatea de Vest din Timisoara au organizat selectia regionala din zona de Vest a tarii pentru finala nationala FameLab 2021 – cea mai mare competitie internationala de comunicare in stiinta. Castigatorul va reprezenta Timisoara la finala nationala FameLab Romania iar toti concurentii de pe podium vor beneficia de un masterclass de comunicare sustinut de specialisti din Marea Britanie si Romania.


In cadrul selectiei regionale, fiecare concurent FameLab a avut la dispozitie doar trei minute pentru a fascina publicul si juriul cu o prezentare riguroasa din punct de vedere stiintific, originala si interactiva, fara a se folosi de prezentari tip PowerPoint sau de alte resurse.

Membrii juriului, Radu Vasiu, profesor la Universitatea Politehnica Timisoara si presedinte al Senatului universitatii, Rodica Lighezan, directorul Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Timisoara si conferentiar la Universitatea de Medicina si Farmacie „Victor Babes”, si Andrei Craciun, inginer, coordonator al sectorului de digitalizare si analiza de date din cadrul Universitatii de Vest, au evaluat candidatii in baza a trei criterii – continut, claritate si carisma – si au desemnat cei trei finalisti ai FameLab 2021 Timisoara.

Locul al III-lea al competitiei a fost obtinut de Marina Adriana Mercioni, doctorand in cadrul Facultatii de Automatica si Calculatoare din Universitatea Politehnica Timisoara, care a sustinut o prezentare despre inteligenta artificiala si modul in care aceasta poate sprijini educatia.

Pe locul al II-lea s-a clasat Radu Murariu, student in anul I la Universitatea de Medicina si Farmacie „Victor Babes” din Timisoara, cu o prezentare despre retelele primare de neuroni si aplicatiile lor.

Ina Maria Carauleanu, studenta in anul I la Facultatea de Automatica si Calculatoare din cadrul UPT a obtinut locul I si va reprezenta Timisoara la finala nationala FameLab 2021 Romania. Ea a cucerit membrii juriului cu o prezentare despre neuronii artificiali –  explicand ce sunt acestia si cu ce ne sunt de folos.

Competitia internationala de comunicare in stiinta FameLab este organizata de British Council si Cheltenham Science Festivals, se afla la a XII-a editie in Romania si se desfasoara anual in peste 20 de tari. Detalii la adresa: https://www.britishcouncil.ro/famelab

Universitatea Politehnica Timisoara si Universitatea de Vest din Timisoara, in calitate de parteneri ai British Council Romania au organizat preselectia din zona de vest a tarii, tema competitiei din 2021 fiind „Science for a better future”. (I.P.)

NOTA: Inregistrarea evenimentului poate fi urmarita la adresa: https://www.youtube.com/watch?v=s5lBKG2ytT0

 

Leave a Reply