DEMISIE! Un procuror de pe raza Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara a cerut eliberarea din functie, dupa doar 7 ani de la intrarea in sistem

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat, in unanimitate, cererea de eliberare din functie a unui procuror de pe raza Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara. Este vorba despre Ailioaie Andreea – Alexandra, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Arad, delegata in functia de prim procuror adjunct la Parchetul de pe langa Tribunalul Arad, care a decis sa paraseasca sistemul la doar trei luni de la avansarea in functie si la doar 7 ani de la decretul de numire in functia de procuror.


„Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functia de procuror, prin demisie, incepand cu data de 01.12.2021, a doamnei Ailioaie Andreea – Alexandra, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Arad, delegata in functia de prim procuror adjunct la Parchetul de pe langa Tribunalul Arad”, se mentioneaza in ordinea de zi solutionata din 16 noiembrie 2021.

Deocamdata, nu a „transpirat” in presa motivele acestei demisii asumate de toata lumea, insa este putin probabil ca Ailioaie Andreea – Alexandra, abia intrata in sistem, sa-si doreasca plecarea.

Mai cu seama ca la examenul de capacitate a procurorilor stagiari, din perioada 5 iulie – 7 noiembrie 2013, a obtinut cele mai mari note dintre cei 90 de viitori magistrati, respectiv 9,75 la Drept Civil, 9,45 la Drept Procedura Civila, 9,67 la Drept Penal si 9,25 la Drept Procedura Penala. Printre candidatii la roba definitiva de procuror, de atunci, s-au aflat si Belei Nicolae Daniel, Gitan Diana Nicoleta, Mihai Adrian, Pacurar Cristina, Morar Ciprian Marius si Rus Lavinia, care activau, ca si Ailioaie Andreea – Alexandra, la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara.

Decretul prin care Ailioaie Andreea – Alexandra a fost numita in functia de procuror a fost semnat de presedintele Traian Basescu in ianuarie 2014. Dupa mai multe functii de conducere, printre care si cel de prim procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Gurahont, in 30 august 2021, Ailioaie Andreea – Alexandra a fost delegata in functia de prim procuror adjunct la Parchetul de pe langa Tribunalul Arad.

In 16 noiembrie 2021, a demisionat din functia de procuror. Ce s-a intamplat in cele doua luni si jumatate in care l-a secondat pe Macasoiu Cosmin, prim procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Arad, ramane, deocamdata, un mister… (G.I.)

2 thoughts on “DEMISIE! Un procuror de pe raza Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara a cerut eliberarea din functie, dupa doar 7 ani de la intrarea in sistem

  1. Poate și-a găsit un job mai bine plătit în privat. Plus că nu mai trebuie să lucreze cu polițiști.

  2. Cel de deasupra e comentariu de procuror. Chiar peste tot se plânge lumea de polițiști? 🙂 Foarte puțin am cunoscut-o, extrem de mult bun simț avea. Îmi pare rău de situație, sper să îi fie mai bine acum.

Leave a Reply