FOTO Politia Locala Timisoara, razie fulger in zona Garii de Nord – Dragalina – Republicii. Probleme constatate: lipsa curateniei, depozitari de deseuri la asociatiile de locatari, un cersetor si un migrant

Politistii locali au organizat, in aceasta dimineata, o noua actiune cu efective marite, de aceasta data in zona Garii de Nord, pe Bdul Republicii, General Dragalina, N. Titulescu, verificand aspecte semnalate de cetateni sau constatate in cadrul patrularilor zilnice.


Principalele probleme din aceasta zona sunt cele legate de lipsa curateniei, depozitarile de deseuri in zonele de blocuri, mai exact resturi de la amenajari interioare, materiale de constructii dar si deseuri menajere, peturi, textile, aruncate peste tot.

Au fost verificate si 6 societati comerciale pentru a se stabili daca detin contracte de salubrizare, fiind vizate si asociatiile de locatari, la patru dintre acestea constatandu-se nereguli si fiind incheiate procese verbale de cate 1000 lei pentru trei dintre acestea si pentru o persoana fizica depistata de asemenea aruncand deseuri pe domeniul public.

La fata locului s-a deplasat si o echipa de lucratori de la societatea de salubrizare Retim care a strans deseurile de la rampele formate, urmand ca si reprezentantii SC Brantner sa se deplaseze pentru igienizarea zonei.

Tot in cadrul actiunii un barbat care apela la mila publica la intersectia Republicii cu General Dragalina a fost preluat din strada si transportat la Adapostul de pe strada Telegrafului pentru a fi luat in evidente de Directia de Asistenta Sociala Timisoara.

Un alt barbat, care face parte din categoria migrantilor, din Afganistan, depistat in zona neavand niciun document de identitate asupra sa a fost preluat din strada si predat Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara.

Actiunile fulger de acest gen, prin care se constata si se iau masuri imediate, la fata locului, vor mai fi organizate si in alte zone din oras. (Politia Locala Timisoara – Biroul Comunicare, Registratura si Evidenta Operativa)

 

Leave a Reply