Loteria milioanelor termoficarii! Edilii Timisoarei, acuzati de avocata Roxana Iliescu ca „nu au habar de cati bani au nevoie ca sa trecem iarna”

Criza termoficarii din Timisoara a creat o serie de distonante financiare intre edilii Timisoarei. Toti sunt de acord ca orasul de pe Bega are nevoie de subventii de la Guvern pentru a trece aceasta iarna, cu bine, insa sumele anuntate public difera de la o persoana la alta.


Avocata Roxana Iliescu, consilier local din partea Pro Romania, a facut o trecere in revista a sumelor pe care edilii Timisoarei le considera necesare pentru functionarea Colterm in parametri normali, insa, paradoxal, fiecare are calculul lui, iar diferentele ajung chiar si la 10 milioane de euro.

Iata mesajul critic al Roxanei Iliescu:

„Minti tulburi si incurcate!

In timp ce city managerul ne spunea, la sfarsitul lunii octombrie, ca “pe o zi de iarna costul cu carbunele ar fi pe undeva la 250.000 lei, iar costul cu gazul ar fi undeva pe la 500.000- 600.000 lei”, la un consum preponderent de carbune, pentru urmatoarele doua luni de iarna:

  • vicele Latcau spune ca am avea nevoie de la Guvern de vreo 75-80 mil. lei;

  • administratorul special Amza spune ca am avea nevoie de la Guvern de vreo 50 mil. lei;

  • primarul Fritz cere Guvernului 130 mil. lei, in contextul in care tot el ne spune ca “pentru a fi cald in case si in spitale si scoli, am avea nevoie de circa 1 milion de euro, in fiecare zi”.

Sa nu mai zic ca ultima data, acelasi primar, a declarat pe Digi 24 ca am avea nevoie de fapt de vreo 100 mil. lei…

Ce parere aveti?

Eu cred sincer ca salvatorii nostri habar nu au de cati bani mai au nevoie ca sa trecem iarna!

Nu au nimic, o fundamentare, vreun calcul estimativ ceva, orice, altfel nu-mi explic cum naiba sa te “joci” cu zecile de milioane de lei la modul asta! Acelasi partid, oameni din lumi paralele, paralele inclusiv cu realitatile si nevoile acestui oras!” (Mara Ion)

Leave a Reply