Notar public condamnat la 2 ani de inchisoare pentru evaziune fiscala! VEZI ce suma este obligat sa plateasca

Fostul notar public Gelei Ioana, membru al Camerei Notarilor Publici Bucuresti, a fost condamnat definitiv la pedeapsa de 2 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala in forma continuata, care ar fi fost savarsita in perioada 01.01.2013 – 31.12.2014.


Sentinta a fost pronuntata luni, 14 februarie 2022, de judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Ei au decis sa interzica inculpatei exercitarea anumitor drepturi, respectiv dreptul de a fi aleasa in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat si dreptul de a exercita profesia de notar public pe o perioada de 2 ani, incepand cu data ramanerii definitive a prezentei hotarari.

Aceste drepturi vor fi interzise doar in conditiile in care pedeapsa principala va deveni executabila.

Instanta a dispus suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei inchisorii aplicata inculpatei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Anterior, fostul notar fusese condamnat de judecatorii Curtii de Apel Bucuresti la pedeapsa de 2 ani si sase luni de inchisoare, cu suspendarea executarii pedepsei pe un termen de supraveghere de 3 ani.

Gelei Ioana a mai fost obligata de judecatorii ICCJ la plata sumei de 123.554,15 lei, din care suma de 45.054,14 lei reprezinta impozit pe venit, iar suma de 78.500,01 reprezinta TVA si obligatiile fiscale accesorii, calculate de la data scadentei si pana la achitarea integrala a debitului.

Gelei Ioana a desfasurat activitati notariale timp de 16 ani, intre decembrie 1998 si decembrie 2014. (V.E.)

Leave a Reply