Vicepremierul Sorin Grindeanu il persifleaza pe liderul CJ Timis, care cauta investitori pentru zona cargo a Aeroportului Timisoara. „De acest proiect se ocupa Ministerul Transporturilor”

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat vineri, la Timisoara, ca pana la sfarsitul lunii martie va fi anuntat public castigatorul care va realiza noul terminal de Plecari de pe Aeroportul International Timisoara (AIT) „Traian Vuia”, care are acum incheiate contracte pentru 540 de noi curse charter, fiind o cifra record pentru Timisoara.


In acest context, l-a persiflat pe Alin Nica, presedintele CJ Timis, care a anuntat ca, in timpul une deplasari in Dubai, a gasit un milionar care ar fi dispus sa investeasca in zona cargo a Aeroportului International Timisoara, urmand sa faca demersuri pentru transferul terenului la administratia judeteana.

„Am vazut ce a spus din excursia sa domnul presedinte al CJ. L-as indemna sa se uite la cazul Belina. Este identic. Poate nu a fost atent la ceea ce cere. S-au purtat discutii in Dubai, nu are nicio calitate. E copie la indigo a cazului Belina. Daca cineva bate la poarta la Jilava si nu stie cum sa i se deschida, nu e treaba mea.

Ministerul Transporturilor e proprietar pe cateva hectare la aeroport, CJT nu are nicio calitate. El s-a dus la un investitor si a spus ca s-a inteles pentru o constructie pe un teren al Ministerului Transporturilor. In ce calitate? Cine e cel care a purtat aceste discutii?”, a intrebat retoric, Sorin Grindeanu.

In acelasi timp, el a aratat ca Ministerul Transporturilor deruleaza doua proiecte cu finantare europeana, pentru dezvoltarea aeroportului timisorean.

„Exista un memorandum pentru dezvoltarea zonei cargo pe care o va finanta Ministerul Transporturilor, in valoare de 23 milioane de euro si care nu intra pe zona de ajutor de stat, pentru ca este pe zona business, ministerul finantand, dar apoi urmand sa incaseze de pe urma dezvoltarii infrastructurii respective”, a anuntat Sorin Grindeanu.

Cel de-al doilea proiect, pentru facilitatile cargo, este in valoare de 6 milioane de euro.

„Traficul a crescut substantial, sunt contracte incheiate pentru 540 de curse noi charter, un record pentru aeroportul timisorean. Se reia si zona de curse regulate pierdute in pandemie”, a subliniat Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a reamintit faptul ca proiectul de modificare a Legii achizitiilor publice este prezentat in procedura de transparenta publica pe site-ul Ministerului Transporturilor si a inceput circuitul de avizare intre ministere. (Mara Ion)

Leave a Reply