Judecatoarea Adriana Stoicescu, de la Tribunalul Timis, descrie lumea distopica a omuletului de tip nou. „Procurorii vor fi intemnitati preventiv, pana le vine mintea la cap!”

Judecatoarea Adriana Stoicescu, vicepresedinta Tribunalului Timis, a publicat pe pagina sa de Facebook un text absolut distopic, scris in afara orelor de program, asa cum i-a cerut ministrul Justitiei, in care proiecteaza Constitutia Romaniei intr-un viitor martial, operand si modificarile pe care le-ar impune „omuletul nou, suparatel rau de tot”, daca ar ajunge la butoanele democratiei.


Pornind de la faptul ca in Constitutie nu scrie ca masca NU este obligatorie, nonconformistul magistrat banatean face o trecere prin articolele legii fundamentale a tarii, intr-un autentic demers orwellian, pentru a contura o lume distopica, unde capitolul referitor la drepturile si libertatile fundamentale ale omului ar disparea.

„Drept urmare, dispar si avocatii, fizic, daca se poate, ca sa nu mai avem batai de cap inutile”, scrie judecatoarea in acest pamflet referitor la o ipotetica lume noua.

Daca dispar avocatii, care sunt partenerii indispensabili ai justitiei, trebuie sa dispara si judecatorii, nu!?

“Dispare capitolul VI, autoritatea judecatoreasca. In prima faza, judecatorii care se incapataneaza sa insiste cu notiuni subversive gen independenta, suprematia legii si alte bazaconii, vor urma un curs de reeducare, ca doar avem experienta. Procurorii vor fi intemnitati preventiv, pana le vine mintea la cap. Va ramane o singura institutie, de acuzare si de condamnare, in fata careia nici nu va trebui sa va prezentati, totul fiind pe repede inainte si in lipsa”.

Fantezia orwelliana a Adrianei Stoicescu merge mai departe si suntem avertizati ca, la capitolul educatie, o sa fie excluse „materiile penibile”, gen matematica, fizica, biologia, urmand sa ramana doar tehnologia. Dispare si sportul, care va fi inlocuit cu „datul cu trotineta in jurul catargului din curte, pe care sunt arborate 50 de steaguri, mai putin cel al Romaniei”.

In lumea distopica descrisa de fosta presedinta a Tribunalului Timis, „persoanele peste 60 de ani vor fi eutanasiate din oficiu, iar cei care se incapataneaza sa refuze genul fluid sau non binar vor fi insemnate si plimbate in piata publica. Vor disparea, daca insista cu prostii conservatoare”.

De Curte Constitutionala nu va fi nevoie, pentru ca fiecare va aplica legea cum doreste, cand doreste, orice lege fiind in acord cu constitutia cea viu colorata. “Viitorul este perfect, deci. O lume vesela, fara dureri si bataie de cap, dar in care MASCA va fi obligatorie”, spune, in final, Adriana Stoicescu, trantind usa universului distopic in care omuletul de tip nou si-ar gasi fericirea. Iluzorie… (G.I.)

Leave a Reply