VIDEO Lucian Heius anunta ca ANAF declanseaza „jihadul” impotriva evazionistilor! VEZI numarul de telefon unde contribuabilii pot reclama abuzurile inspectorilor veniti in control

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va declansa, in urmatoarele zile, controale ample in toate domeniile cu risc de evaziune, a anuntat Lucian Heius, noul sef al ANAF, numit la conducerea institutiei cu cateva zile in urma.


”Imi asum misiunea de a demonstra ca ANAF-ul este un partener al contribuabililor onesti, ca aceasta institutie merita increderea si respectul cetatenilor, dar si ca vom lupta cu determinare impotriva evaziunii fiscale.

In acest sens, vreau sa va anunt ca in urmatoarele zile vor incepe controale ample in toate domeniile cu risc ridicat de evaziune.

Combaterea evaziunii este unul dintre principalele obiective ale ANAF, precum si parte din misiunea mea personala la conducerea acestei institutii. Actiuni ferme si decisive sunt necesare pentru eradicarea acestui flagel al economiei pentru a asigura resursele necesare imbunatatirii nivelului de trai al populatiei.

Cred ca plata taxelor si impozitelor este si un act de responsabilitate sociala pentru fiecare dintre noi, de la marile corporatii, la mici antreprenori, pana la persoanele fizice. Trebuie sa fim cu totii constienti si responsabili si sa intelegem ca un grad de colectare cat mai mare se traduce intr-un buget national sanatos, care poate acoperi cu usurinta nevoile de functionare ale statului, mai ales in sectoare sensibile, ca educatia, sanatatea sau infrastructura.

In acelasi timp, va promit ca nu voi tolera niciun fel de abuz din partea organelor de control!

Nu voi accepta ca imaginea acestei institutii sa fie murdarita de o mana de oameni care si-au pierdut reperele morale!

Incepand de astazi, pun la dispozitia contribuabililor un numar de telefon – 0723 568 179 – conectat la cabinetul meu, unde acestia pot suna si reclama orice comportament abuziv al inspectorilor ANAF, iar eu ma voi ocupa personal de verificarea si solutionarea cu fermitate a celor semnalate.

Sunt increzator ca ANAF-ul se va ridica la inaltimea asteptarilor cetatenilor prin profesionalism, onestitate si seriozitate!”, spune Lucian Heius. (I.P.)

Leave a Reply